![]() |
Dma
Cześć!!! Jak zmienić DMA mode 2 na ultra dma mode 5(moj dysk takie obsluguje), mysle ze to wlasnie przez to buform mi spada jak nagrywam predkoscia wieksza niz 16x. Jak to zmienic??? Prosze o odpowiedz. Z gory dzieki :D. Obrazek znajduje sie tu
|
zapomnielem podac parametry mojego kompa:D
a wiec : AMD Duron 850 384 mb ram radeon 9200 se 128 Liteon SOHR 5238S dysk - Samsung SP0802N win xp pro Mam zainstalowane nowe ASPI |
wlacz DMA dla nagrywarki to bedzeisz mogl nagrywac szybciej :)
a jesli dysk niechce ci wejsc na DMA mode 5 to znaczy ze twoje mobo obsluguje tylko ATA33 :( |
mam w nagrywarce wlaczone dma(tez mode 2), a idzie zmienic ATA33 na jakis wyzszy??
|
zadnych pomyslow??????
|
Czy dobrze widze ze nagrywarke masz podlaczona razem z dyskiem? Wez ja podlacz na secondary jako master i wtedy probuj.
Stery do mobo masz wgrane? |
podlaczylem nagrywarke na secondary i dalej to samo, co to jest mobo??
|
to zasrane DMA, czemu to nie moze przejsc w tryb UDMA mode 5???
|
Cytat:
Mozesz jeszcze wczesniej usunac kanaly IDE i zrestartowac kompa, niech wykryje sprzet na nowo. |
probowalem i nic, a moze zainstalowac najnowsze stery IDE , mam z 2002 roku czyli 2.02 ??????????????? :piwo:
|
co to za płyta główna?
|
A może taśma 80-żyłowa? Masz taką, czy 40-żyłową?
|
mam 80-żyłową taśmę
|
Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej 62-0111-001437-00101111-071595-SiS730S$M810LRRelease 01/11/2001 S Nazwa płyty głównej PCChips M810LR Właściwości magistrali FSB Typ magistrali DEC Alpha EV6 Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 100 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 200 MHz Przepustowość 1600 MB/sek Informacje fizyczne płyty głównej Liczba gniaz procesora 1 Liczba gniaz rozszerzeń 2 PCI, 1 AGP, 1 AMR Liczba gniazd pamięci 2 DIMM Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, Video, LAN Współczynnik postaci Micro ATX Mikroukład płyty głównej SiS730S Producent płyty głównej Nazwa firmy PC Chips Group of Companies Informacje o produkcie http://www.pcchips.com.tw/product.html Uaktualnienie BIOS'u http://www.pcchips.com.tw/BIOS.html Problemy i Sugestie Problem Stwierdzono mniej niż 3 gniazda pamięci. Rozszerzenie pamięci może być utrudnione. to sa informacje o mojej plycie glownej |
hej udalo mi sie pczelaczyc dysk na UDMA 5 mode 5 i nagrywarke na UDMA mode 2 i to chodzi jeszcze gorzej niz wtedy(wtedy plytka mi sie nagrywala okolo 5 min a teraz 18 min :(:(:() co tu jest grane, jak to ustawic zebym mogl nagrywac 52x i mi bufor nie spadal, plytki sa dobre bo zawsze na nie nagrywam(Esperanza 700 mb)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:33. |