![]() |
troche odgrzeje temat ... :piknik:
ma ktos zainstalowany u siebie ten system - chodzi mi dokladnie o aspi czy juz moze dziala :> |
widnows xp x64 raczej nie bedzie w wersji PL bo im sie to nie oplaca. Lada chwila wyjdzie vista w wersji x32 i x64 a te systemy beda na 100% w wersji PL :) co do wydajnosci to nawet widac roznice ale to nie zawsze... raz chodzi szybciej a raz wolniej nic x32 ale i tak warto zainstalowac :)
|
No ale w czym problem - przerobic wersje 32bit na 64bit to po prostu krecia robota - tam zadnych odkryc nie ma - po prostu rejestr jest 2x wiekszy.
Tak samo 8 -> 16 ; 16 -> 32 - po prostu grzebanie w nieskopoziomowym kodzie, ale nic nowego. |
Cytat:
Poza tym, procesory 64bit to poniekąd przyszłość jednostek centralnym, więc byłoby głupotą nie rozwijać nowych OS'ów dla tegom sprzętu. |
nie dziala bo trwaja prace na serwerze :)
|
@KarolluZ link nie dzia***322;a
|
Wiecie co... obawiam się tylko jednego... aby winda xp pro x64 nie była systemem "chwilowo-przejściowo-niewypałem" jak to miało miejsce z windowsem millenium. Zauważcie, że M$ skupił siębardziej nad rozwijaniem viśty i to 32bitowej... słuchy o 64bitowej wersji jakoś zaginęły... przy czym 32bitowa wersja to już któraś z kolei BETA...a wersja 64bitowa to ciągle stojąca w miejscu ALFA... chociaż..pisząc to napotkałem na coś takiego
Jednak sądzę, że po wypuszczeniu visty x64 ktoś zainteresuje się przepisywaniem od podstaw źródeł programów... sterowników... |
ja zainstaluje xp64 na 2 dysku, bo wiele programow sprawia narazie z nim problemy, ale mysle, ze do wakacji to juz bedzie wiekszosc dzialac. a co do tego porownania gier, to mysle, ze jak wyjda patche na 64 bit to dadza im lekkiego kopa, do far cry juz jest
=> http://www.gamershell.com/news/21964.html tyle ze zajmuje ~500 mb |
dzis robilem drugie podejscie do tego systemu ... po godzinie skasowalem
brak porzadnych sterownikow ... problem z raid'em (niemal nie caly miesiac od premiery systemu) trzeba kombinowac/lepic sterowniki ... sralnik a po trzech godzinach dogrzebalem sie news'a Cytat:
|
|
Nowy Windows, nowe problemy :)
Myślałem że tych plusów będzie więcej |
bawilem sie winda x64 dwa dni ...
naipierw plusy w porownaniu z 32bit - duzo wyzsza wydajnosc pameci wiecej nie zauwazylem :D minusy - niedopracowane sterowniki do macierzy raid - problem z instalacja ASPI x64 - klopoty z instalacja programow (alcohol 120%) - klopoty w grach 3D (doom3, riddick) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:58. |