![]() |
'wieszanie się' NERO
nie wiem już o co chodzi próbowałem wszystkiego... od jakiegoś czasu (6.xx coś) mam jakiś dziwny problem z neronem, zawiesza się, czasem na lead in czasem na ścieszce.... dvd i cd (mam 2 nagrywarki-nec 3500 i lg 8524), cd-audio...małe pliki, duże pliki, wszystko. natomiast nie mam tego problemu gdy nagrywam np. alcoholem i decrypterem... mam najnowsze aspi adapteca, zmieniałem w nero info tool na nero aspi, to samo....
miał ktoś taki problem albo mógłby mi wskazać jeśli już był podobny topic? bo szukałem i nie znalazłem |
odinstalować nero
wyczyścić po nim pozostałości na dysku i w rejestrze zainstalowac na nowo |
Tak na marginesie - nie probujesz czasem jechac na serialu od wersji 5.xxx? Czasem o dziwo zmiana seriala powoduje niewytlumaczalna poprawe dzialania ;)
|
a które aspi najlepsze?
i która wersja nero, najnowsza? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jade na nforce2 |
odinstaluj SW IDE (NVIDIA IDE Driver)
|
gdzie to odinstalowac??
----- edit no dobra znalazłem, wszystkie inne sterowniki nvidii (GART(?), pci, memory controller) są potrzebne czy też robią syf??? |
reszte zostaw są potrzebne, a odinstaluj tylko ten od IDE
|
hmm po tym jak wywaliłem to ide i chyba jeszcze coś niestety winda mi sie yabnela....znaczy dokladniej sterowniki grafy musialem przeinstalować w trybie vga bo inaczej wyłączalo mi monitor :D:D
@@EDIT@@ jeśli ktoś miał taki problem z nfroce 1-3 (a jest takich dużo) niech zamiast kasować nvidia ide niech zainstaluje najnowszy, u wielu skasowanie robi error windy przy starcie ( nvatabus.sys missing) i trzeba kombinować (można z tego wyjść z własnego przykladu wiem :D) ale nie polecam bo duzo zabawy najnowsze stery są na http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_5.10 i mają wyeliminowane wszystkie errory o których mowa w tym topicu |
Mam podobny problem z Nero Express 6.6.0.8 + Liteon 1653S. Podczas nagrywania płyty zatrzymuje się na lead-in i koniec. Co ciekawe płyty DVD-RW nagrywa bez problemu, tylko z DVD+-R ma problem. Jakieś sugestie? Mam Win XP Home, P4 2.4 na chipsecie Intela. Edit: nie instalowałem ASPI.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:54. |