Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Czym Przegrywać Oto Jest......... (https://forum.cdrinfo.pl/f13/czym-przegrywac-oto-jest-52045/)

SaimonINC 09.05.2005 19:45

Czym Przegrywać Oto Jest.........

Nurtuje mnie pytanie czym przegrywac płyty dvd-video ?? Nero jak wybiore opcje 8x to przegrywa mi 4X to samo jest z cloneDVD a juz nie mowie co sie dzieje jak wsadze plytke i dam zeby przegral z predkoscia MAXIMUM :(( klapa totalna przegrywa z 12X plytki 8X, plyty 4X nagrywa z 2x ale to czasem sie tak dzieje sporadycznie a mam nero 6.6.0.6 !! Co jest do licha !! czy moze znasz jakis inny super program ?? Prosze o pomoc bo dostaje juz nerwów !! Naprawde.... trace cierpliwosc mam nagrywarke Pioneer 109 !! z nowym wgranym niedawno biosem !!

Yarozelsky 09.05.2005 20:27

mnie sie wydaje zeto od plyt zalezy,ale moge sie mylic

ed hunter 09.05.2005 20:43

Mily_ na pomoc!!!!!!!!!!!!!! :>

SaimonINC 10.05.2005 06:51

No ale nie prosze o wypowiedz jakimi programami przegrywacie !! Moze sciagne cos co akurat bedzie chodzilo wysmienicie i właśnie czemu nero nie chce mi zrobic obrazu plyty DVD-/+ R na dysku ??

Yarozelsky 10.05.2005 08:36

a masz partycje NTFS? bo na Fat 32 nie idzie zrobic obrazu dvd,jakiej plyty nierobi ci obrazu na hd[film gara]?Ja uzywan Nero,

icemac 10.05.2005 10:26

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
...bo na Fat 32 nie idzie zrobic obrazu dvd,...

i tu sie nie zgodze :>

bo idzie zrobic obraz ktory ma ponizej 4GB a takich troche mozna jush spotkac :taktak:

Yarozelsky 10.05.2005 10:37

Cytat:

Napisany przez icemac
i tu sie nie zgodze :>

bo idzie zrobic obraz ktory ma ponizej 4GB a takich troche mozna jush spotkac :taktak:

no to zwracam honor,myslalem ze sie nieda ;)

icemac 10.05.2005 13:16

FAT32 ma w specyfikacji maxymalny plik 4GB

wiec jak koledze sie uda to niech sobie zrzuca, ale NTFS troche bezpieczniejszy i stabilniejszy :taktak: uzywam i nie narzekam bo na facie troche sie kaszanilo

lecz ma tesh wady bo jak sie wszystko posypie to spod DOSa nici z odzyskaniem danych :(

1stwasp 10.05.2005 14:21

Cytat:

Napisany przez icemac
FAT32 ma w specyfikacji maxymalny plik 4GB

wiec jak koledze sie uda to niech sobie zrzuca, ale NTFS troche bezpieczniejszy i stabilniejszy :taktak: uzywam i nie narzekam bo na facie troche sie kaszanilo

lecz ma tesh wady bo jak sie wszystko posypie to spod DOSa nici z odzyskaniem danych :(

NTFS jest znacznie stabilniejszy, żeby nie napisać, że jest stabilny, tak po prostu i jest bezpieczniejszy (zrówno w samej konstrukcji jak i wobec mechanizmów dostępu do plików, tzw. prawa, których nie ma w FAT).
Jest też wolniejszy od FAT - to wynika z operacji na tabeli indeksów wskazań do plików będącej w pamięci a nie na fizycznych wskazaniach położeń plików - ale przez to jest bezpieczniejszy - patrz powyżej :-). Coś za coś.

Co do odzysku danych to polecam Winternals ERD Commander - wszystko da się nim odzyskać tak jak w starym dobrym DOSie.

Pozdrawiam!

PS - pociągnąłem off topic :-)

siekierka7 10.05.2005 17:35

Ja używam "InterVideo DVDCopy 2" i jestem bardzo zadowolony :)

300FraYda 10.05.2005 19:08

Ja uzywam Nero w wersji 6 a do kopiowania DVD izywam CloneDVD 2 i Any DVD oraz do tworzenia obrazow ISO uzywam ULTRA ISO

zene_k 11.05.2005 00:12

Cytat:

Napisany przez SaimonINC
Nurtuje mnie pytanie czym przegrywac płyty dvd-video ?? Nero jak wybiore opcje 8x to przegrywa mi 4X to samo jest z cloneDVD a juz nie mowie co sie dzieje jak wsadze plytke i dam zeby przegral z predkoscia MAXIMUM :(( klapa totalna przegrywa z 12X plytki 8X, plyty 4X nagrywa z 2x ale to czasem sie tak dzieje sporadycznie a mam nero 6.6.0.6 !! Co jest do licha !! czy moze znasz jakis inny super program ?? Prosze o pomoc bo dostaje juz nerwów !! Naprawde.... trace cierpliwosc mam nagrywarke Pioneer 109 !! z nowym wgranym niedawno biosem !!

Zanim Mily przybędzie na pomoc powiedz, jakich płytek używasz i jaką masz konfigurację sprzętu. Może coś się wymyśli. :piwo:

Cytat:

No ale nie prosze o wypowiedz jakimi programami przegrywacie !! Moze sciagne cos co akurat bedzie chodzilo wysmienicie i właśnie czemu nero nie chce mi zrobic obrazu plyty DVD-/+ R na dysku ??
Może nie chce zrobić obrazu, bo płyta ma zabezpieczenia, a Nero nie potrafi ich niestety ominąć.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:25.