![]() |
Porada prawna
Panowie zwracam sie do was jak do fachowcow.
Na swojej stronie umiesicilem swoje portofolio. W tym portfolio umiescilem fotografie (wykonane wlasnorecznie) obiektow ktore budowalem pracujac dla jednej z firm. W dniu dzisiajeszym dostalem pisemko ze mam to zlikwidowac a wlasciwie wszystkie wpisy dotyczace mojego obecnego miejsca pracy (3lata) i fotografie. Nie wiem jak to jest co do fotografii to pewnie bede potrzebowal zgode zarzadcy obiektu, na publikacje, a co do danych dotyczacych firmy? Tutaj chodzi tylko o nazwe firmy (nawet adresu nie podalem), i jakie stanowisko zajmowalem, na danej budowie co robilem i jakie mialem obowiazki, jest to dorobek mojego zycia, kariera zawodowa i nie pozwole na to, zebym nie mogl sie tym pochwalic. Wlozylem w to duzo pracy i musze sie jakos bronic. POmozcie jak to najlepiej zrobic ewentualnie gdzie znajde cos na temat. Pozdrawiam |
jesli nie podpisales nigdzie umowy, ze nie wolno ci podawac co i gdzie robiles to firma moze ci narobic na wycieraczke jesli chodzi o podawanie informacji gdzie pracowales - jesli jednak podpisales, to trudno, prawo nie chroni stron podpisujacych umowy cywilnoprawne
co do zdjec, nie wiem jak to jest, nie kazde zdjecie wymaga zgody wlasciciela obiektu - to i reszte watpliwosci wyjasni ci tylko prawnik, porada nie bedzie droga [czasem, jesli sprawa jest oczywista to ci to w 10 minut opisze za friko] pozatym, jedna rzecz, dotyczaca wielu spraw pojawiajacych sie na forum to NIE jest forum prawnicze!!!! od tego sa inne fora, inne miejsca i inne metody zalatwiania takich spraw, uzyjcie googla! bo to, ze dostaniesz tutaj porade to nic nie znaczy, musialbys na prawnika trafic a szansa nikla - bo jeden jest od karnego, drugi od handlowego, trzeci od rozwodow... sorry, ale zly adres :) popytaj znajomych, w realu |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:37. |