![]() |
napisy na stacjonarne DVD
witam jestem tu nowy ;) moglby mi ktos pomoc w przerobieniu napisow ze jak sie z gra plytka na DVD stacjonarne to bedzie dzialac ?? w instrukcji nie pisze jakie formaty napisow obsluguje i dlatego tu pytam moze sa jakeis uniwersalne ? pomozcie
|
Na pewno *.srt no ale może się myle
|
przerobilem napisy na .srt i na DVD nie pokazuje mi polskich liter i zamiast tego sa jakies znaczki :/ jak to wyeliminowac ?
|
A twój DVD obsługuje napisy w werjsi polskiej ??
Moze masz nie ustawione kodowanie polskie w DVD :> |
Cytat:
CO TO KTO jaki to mdel odtwarzacza od tego zacznijmy ?? |
model : TEVION DVD 6000
jesli nie mam w DVD obslugi polskich napisow to w jakim programie przerobic napisy na format .srt bez polskich znakow?? |
W wordzie:) Znajdz zmien, troche dlugo, ale zawsze.Jest tez soft do konwesji znakow, jakis polski freeware, poszukaj na forum divx pl (lub podobna stronka:)
|
Cytat:
|
na DVD wyswietla napisy bez polskich znakow,zamiast nich sa kreski kolka kwadraty itp w subedit zrobie napisy bez polskich znakow to znowu na DVD zadnych napisow mi nie wyswietla :/
|
pomozcie ktos
|
nałóz napisy na film (wtop je na stale) troszkę kiepskie rozwiazanie ale napewno bedziesz mial polskie znaki.Mozesz t ozrobic za pomoca VirtualDub Mod i Filtra Subtitler.vdf . Napisz jeszcze czy jest to oryginalne dvd robione przez Ciebie czy moze zwykly divx ktory chcesz grac na stacjonarnycm DVD.
|
jest to normalny divx na stacjonarne dvd
|
Wiec pozostaje Ci tylko wtopić na stałe napisy w DivX zrobisz to tym programem o którym pisałem już wcześniej. Pozdrawiam
|
ok dzieki ale czy wklejanie tych napisow na film tak dlugo trwa jak przerabianie filmu na VCD ?
|
U mnie zajmuje to okolo 45 minut. Mam Athlona XP 3200 wiec nie wiem ile u Ciebie by to zajelo napisz jakiego masz procka.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:20. |