Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak podzielic obraz ISO z Dual Layer? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-podzielic-obraz-iso-dual-layer-52114/)

Ricki 11.05.2005 17:29

Cytat:

Napisany przez Ricki
No chyba to oczywiste, że najłatwiej to podmontować w jakimś wirtualnym napędzie. Nawet Nero takie posiada pod nazwą Nero ImageDrive.

Jęsli to nie na temat to ja już nie rozumiem. Chodzi Tobie o nagranie obrazu ISO na dwie płyty? jeśli tak to dajesz go pod wirtualny napęd i robisz co chcesz. Jeśli to film dvd to dzielisz w clonedvd a jeśli coś innego to można to zrobić w winoncd.

ed hunter 11.05.2005 16:00

Cytat:

Napisany przez sextor
dobre wyjscie ale z virtuala nie zainstaluje linuxa :D chyba ze jakas emulacja raczej . . .
hm.... a to ze zajmuje 8gb to pewnie dlatego ze ma juz wszystkie paczki odrazu na dvd i nic nie trzeba juz wiecej sciagac z net'a no i pewnie ma mnustwo opcji server/workstation etc

a co do linux'a to sobie gentoo skompiluj pod a64 bedzie smigal 100x szybciej od windowsa i napewno szybciej niz wiekszosc linuxow ;] tylko do tego to troche trzeba sie znac

no właśnie racja - bzdurę napisałem ^_^ z tym wirtualem.

sextor 11.05.2005 15:28

dobre wyjscie ale z virtuala nie zainstaluje linuxa :D chyba ze jakas emulacja raczej . . .
hm.... a to ze zajmuje 8gb to pewnie dlatego ze ma juz wszystkie paczki odrazu na dvd i nic nie trzeba juz wiecej sciagac z net'a no i pewnie ma mnustwo opcji server/workstation etc

a co do linux'a to sobie gentoo skompiluj pod a64 bedzie smigal 100x szybciej od windowsa i napewno szybciej niz wiekszosc linuxow ;] tylko do tego to troche trzeba sie znac

KATwap 11.05.2005 15:20

Cytat:

Napisany przez ed hunter
tak można.

szkoda, że nie wiadomo o co Ci chodzi dokładnie. :|

edit: już wiadomo o co chodzi.

a zainstalować zawsze można z wirtuala.

linuch 8 GB? :O

no wirtual to dobre wyjscie :]

KATwap 11.05.2005 15:13

nie znalazlem innej dystrybucji pod 64 ktora by mi pasowala :)

ed hunter 11.05.2005 15:10

Cytat:

Napisany przez KATwap
jeszcze nie rozumiesz? :>

pisałem w tym samym czasie.

a po diabła taki linux z wszystkimi bajerami?

KATwap 11.05.2005 15:09

jeszcze nie rozumiesz? :>

ed hunter 11.05.2005 15:07

Ilość załączników: 1
tak można.

szkoda, że nie wiadomo o co Ci chodzi dokładnie. :|

edit: już wiadomo o co chodzi.

<skasowane bo bezmyślne>

linuch 8 GB? :O

KATwap 11.05.2005 15:05

Bo widzialem obraz Linuxa 8 GB to chyba jest z Duala ;) no i glownie mi chodzi o podzial na 2 x DVD, jaby jeszcze to dzialalo tzn mozna by normalnie zainstalowac to bylo by super :) a jak nie to kupie tego duala hyh

sextor 11.05.2005 14:54

Cytat:

Napisany przez Ricki
No chyba to oczywiste, że najłatwiej to podmontować w jakimś wirtualnym napędzie. Nawet Nero takie posiada pod nazwą Nero ImageDrive.

w sumie to raczej odpowiedz nie na temat !! :-P

wiem ze mozna podzielic plik na 2 czesci bo sciagam koncert dj tiesto na 2dvd a te 2dvd sa podzielone na 2 dyski z 1 DL wiec sie da ale jak to nie wiem . . .

Ricki 11.05.2005 14:51

KATwap 11.05.2005 14:50

Mozna w ogole podzielic obraz? wiem ze mozna polaczyc ;)

KATwap 11.05.2005 13:00

Jak podzielic obraz ISO z Dual Layer?

Na dwa obrazy ISO by weszly na dwie zwykłe płyty DVD?
Przepraszam jezeli byl juz taki temat :fiu:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02.