Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   safe disc v2 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/safe-disc-v2-52141/)

downloads 12.05.2005 22:15

W tym linku, który Ci poprzednio podałem mimi image do Sims 2 jest piąty od góry. Rozumiem, że grę zainstalowałeś, więc jak go ściągniesz to zamontuj go w napedzie wirtualnym- jeżeli gra sie z nim uruchomi to bedzie OK a jak nie to albo modyfikowane EXE albo szukanie innego mini image.
Nie musisz dodawac go do płyty- mozesz sobie zachowac na dysku albo po prostu ściągnąc jeszcze raz jak sie zapodzieje- to tylko taki sposób na niezgubienie go. Najlepiej otworzyć ten MDS programem UltraISO, dodać tam plik z mini image i zapisać.

kingston 12.05.2005 22:03

skąd mam wziąść tą imagę może jakiś link
plik w napędzie mam w mds
czyli mam skopiować całą płytę dodając do kompilacji 20mb(image)i co dalej?
proszę o wyrozumiałość

downloads 12.05.2005 21:44

Wszystko OK ale ponieważ Twoja nagrywarka nie jest w stanie skopiować płyty tak zeby działała z kopii a image na dysku nie bedziesz trzymać wieczność, to możesz ściągnąć mini image i dodać go do komplilacji.
Czyli nagrasz płytę z której sie gra zainstaluje ale nie uruchomi i wtedy skopiujesz sobie z tej płyty 20MB mini image i zamontujesz w napędzie wirtualnum. To sie da zrobic bo nie nagrywasz zawartości tego image tylko plik np BIN/CUE- nagrywasz te 2 pliki tak jakbys dodał do kompilacji w nero jakis dokument worda.

kingston 12.05.2005 21:30

czegoś nie rozumniem na alkoholu stworzyłem wirtualny dysk i wgrałem orginalną płytę i chodzi bez płyty orginalnej ale nie mogę zrobic kopii 1:1 czy tak powinno być ? czy ja coć pochrzaniłem

downloads 12.05.2005 21:14

Cytat:

Napisany przez kingston
tak już się naczytałem nic nie kumam po angielsku jestem starszej daty

Zakładając, że skopiować 1:1 nie dasz rady, pozostaja dwie mozliwości.
Albo użyć zmodyfikowanego EXE albo zamontować mini-image w napedzie wirtualnym. Ten mini-image to około 20MB- tylko zabezpieczenie. Instalujesz grę, montujesz mini image i grasz. Najlepiej dodać go do nagrywanej kopii jeżeli uznasz, że nie możesz tego skopiować 1:1. Mini image ma tą zalete, że instalujesz patche i wszystko inne (dodatki itp) i nie musisz sie przejmowac zastepowaniem jedengo exe innym.

kingston 12.05.2005 20:24

tak już się naczytałem nic nie kumam po angielsku jestem starszej daty

downloads 12.05.2005 19:45

Cytat:

Napisany przez kingston
dysk CloneCD ze wzmacnianiem sektorów i zapisać A 120% (z korekcją EFM)-jak to zrobić tym clonem

jak się robi ten image lub skąd zassać

Tutaj masz kolekcję ciekawych rozwiązań: http://spacetarget.com/games/pc_the_sims_2.shtml

A co do CloneCD to prawym przyciskiem na profil Protected Game czy jak mu tam i wtedy wybierasz w odczycie, żeby wzmacniał błedne sektory. Dokładnie słowo w słowo Ci nie powiem bo nie uzywam CloneCD ale kiedys ta metode sprawdzałem- pomaga na pewno na gorszej jakości płyty.

kingston 12.05.2005 19:32

dysk CloneCD ze wzmacnianiem sektorów i zapisać A 120% (z korekcją EFM)-jak to zrobić tym clonem

jak się robi ten image lub skąd zassać

downloads 12.05.2005 19:22

Cytat:

Napisany przez kingston
ignoruj typ nośnika (atip)-jest ptaszek dobrze?
sims 2

Dobrze i źle. ATIP jest OK ale Sims 2 sa zabezpieczone SafeDisc 3.2 który położył wiekszośc nagrywarek na łopatki. Twoja co prawda wg niektórych źródeł wykonuje poprawnie korekcje EFN ale wg innych nie do końca- trudno przesądzić.
Polecam próbowac na dobrych CDRW, odinstalować CloneCD jeżeli nie jest w najnowszej wersji, nagrywac jak najwolniej a jeżeli to nie pomoże to odczytać dysk CloneCD ze wzmacnianiem sektorów i zapisać A 120% (z korekcją EFM).
Obejrzyj watek o Sims 2.
Może sie nie udać i wtedy pomocny będzie mini image- możesz ściągnąć albo zrobic sam.

kingston 12.05.2005 18:54

ignoruj typ nośnika (atip)-jest ptaszek dobrze?
sims 2

downloads 12.05.2005 18:43

Cytat:

Napisany przez kingston
czy ktoś mi pomoże bo niedługo u mnie w miejscowości zabraknie czystych płyt zma4rnowałem już troche nagrywa ale na nich nie chodzi

RMPS jest w porządku- nie jest potrzebne do kopiowania SafeDisc, więc nie jest aktywne w tym profilu. Zakładam, że właczyłes ukrywanie ATIP w opcjach A 120?
EDIT: Co to za gra/program?

kingston 12.05.2005 18:39

czy ktoś mi pomoże bo niedługo u mnie w miejscowości zabraknie czystych płyt zma4rnowałem już troche nagrywa ale na nich nie chodzi

kingston 12.05.2005 16:43

na obrazie dysku gra chodzi lecz próbowałem nagrać na cd-rw i nagrało lecz płyta nie odpala się niepokoi mnie zapis RMPS w alkoholu 120% powinien być ale jest za mgłą

crack_us 12.05.2005 00:34

ta
nagraj Alcoholem SD2/3 predkosc 8x (na tej nagrywarce nizszej nie uzyskasz) i powinno pojsc bez problemu

kingston 12.05.2005 00:15

mam obraz płyty który działa i czy ten obraz mam nagrać na płytę>?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:26.