![]() |
W tym linku, który Ci poprzednio podałem mimi image do Sims 2 jest piąty od góry. Rozumiem, że grę zainstalowałeś, więc jak go ściągniesz to zamontuj go w napedzie wirtualnym- jeżeli gra sie z nim uruchomi to bedzie OK a jak nie to albo modyfikowane EXE albo szukanie innego mini image.
Nie musisz dodawac go do płyty- mozesz sobie zachowac na dysku albo po prostu ściągnąc jeszcze raz jak sie zapodzieje- to tylko taki sposób na niezgubienie go. Najlepiej otworzyć ten MDS programem UltraISO, dodać tam plik z mini image i zapisać. |
skąd mam wziąść tą imagę może jakiś link
plik w napędzie mam w mds czyli mam skopiować całą płytę dodając do kompilacji 20mb(image)i co dalej? proszę o wyrozumiałość |
Wszystko OK ale ponieważ Twoja nagrywarka nie jest w stanie skopiować płyty tak zeby działała z kopii a image na dysku nie bedziesz trzymać wieczność, to możesz ściągnąć mini image i dodać go do komplilacji.
Czyli nagrasz płytę z której sie gra zainstaluje ale nie uruchomi i wtedy skopiujesz sobie z tej płyty 20MB mini image i zamontujesz w napędzie wirtualnum. To sie da zrobic bo nie nagrywasz zawartości tego image tylko plik np BIN/CUE- nagrywasz te 2 pliki tak jakbys dodał do kompilacji w nero jakis dokument worda. |
czegoś nie rozumniem na alkoholu stworzyłem wirtualny dysk i wgrałem orginalną płytę i chodzi bez płyty orginalnej ale nie mogę zrobic kopii 1:1 czy tak powinno być ? czy ja coć pochrzaniłem
|
Cytat:
Albo użyć zmodyfikowanego EXE albo zamontować mini-image w napedzie wirtualnym. Ten mini-image to około 20MB- tylko zabezpieczenie. Instalujesz grę, montujesz mini image i grasz. Najlepiej dodać go do nagrywanej kopii jeżeli uznasz, że nie możesz tego skopiować 1:1. Mini image ma tą zalete, że instalujesz patche i wszystko inne (dodatki itp) i nie musisz sie przejmowac zastepowaniem jedengo exe innym. |
tak już się naczytałem nic nie kumam po angielsku jestem starszej daty
|
Cytat:
A co do CloneCD to prawym przyciskiem na profil Protected Game czy jak mu tam i wtedy wybierasz w odczycie, żeby wzmacniał błedne sektory. Dokładnie słowo w słowo Ci nie powiem bo nie uzywam CloneCD ale kiedys ta metode sprawdzałem- pomaga na pewno na gorszej jakości płyty. |
dysk CloneCD ze wzmacnianiem sektorów i zapisać A 120% (z korekcją EFM)-jak to zrobić tym clonem
jak się robi ten image lub skąd zassać |
Cytat:
Polecam próbowac na dobrych CDRW, odinstalować CloneCD jeżeli nie jest w najnowszej wersji, nagrywac jak najwolniej a jeżeli to nie pomoże to odczytać dysk CloneCD ze wzmacnianiem sektorów i zapisać A 120% (z korekcją EFM). Obejrzyj watek o Sims 2. Może sie nie udać i wtedy pomocny będzie mini image- możesz ściągnąć albo zrobic sam. |
ignoruj typ nośnika (atip)-jest ptaszek dobrze?
sims 2 |
Cytat:
EDIT: Co to za gra/program? |
czy ktoś mi pomoże bo niedługo u mnie w miejscowości zabraknie czystych płyt zma4rnowałem już troche nagrywa ale na nich nie chodzi
|
na obrazie dysku gra chodzi lecz próbowałem nagrać na cd-rw i nagrało lecz płyta nie odpala się niepokoi mnie zapis RMPS w alkoholu 120% powinien być ale jest za mgłą
|
ta
nagraj Alcoholem SD2/3 predkosc 8x (na tej nagrywarce nizszej nie uzyskasz) i powinno pojsc bez problemu |
mam obraz płyty który działa i czy ten obraz mam nagrać na płytę>?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:26. |