![]() |
demek --> nierozumie co masz na myśli ??
znalazłem tabele i już wiadomo :) chodzi mi o nośnik Verbatim DVD-R x8 http://img249.echo.cx/img249/303/untitled16vv.jpg |
@Peterpl to zalezy od oprogramowania w nagrywarce a nie tego czym wypalasz ..... jesli mozesz ja nagrywac x4 tzn ze ponizej tej predkosci moga byc problemy z dzialeniem tej plyty potem
|
Mam konsole Playstation 2 i płyty nagrane moim pionkiem 109 przy prędkości 8X (Verbatim minus) konsola czyta bez problemów, choć trochę długo trwa ich rozpoznanie. Za to przy te same płyty palone na 4X konsola czyta jak tłoczone. Moja rada - pal verbatimy minus na 4X.
|
no ja nierobiłem niby testów miedzy x2 a x4 ale tak z przyzwyczajenia nagrywałe m sobie zawsze x2, do konsoli Xbox napęd Samsung więc płyty palone x4 czyta bez najmniejszych problemów ale np. kolega ma starego Philipsa i już płytki palone x4 coś sie męczy. ale nieda sie ustawić jakoś x2 :) ? Zaraz wypale sobie Forze Motorsport i jutro ostro potestuje jak konsola ją łyka i czy wszystko idzie jak po maśle :)
|
Cytat:
zdecydowanie lepiej (mniej błędów) na pionku jest przy prędkości x4. Mam 107, testy -próby robiłem i x4 wygląda najlepiej. |
potrzebuje palić x2 do konsoli, lepiej czyta płytki palone x2
|
Cytat:
Po kiego chcesz wypalać x2 ? Pal x4 |
Prędkość nagrywania x2 ?? [Pioneer DVR 109]
ostatnio wymieniłem palnik z Pioneera DVR 107D na model DVR 109, i mam problem to znaczy niemoge wybrać prędkośći nagrywania x2, płytki Verbatim DVD-R x8 , na poprzedniej nagrywarce czyli pionku 107 mogłem wybrać x2 na tym nośniku, teraz moge tylko od x4 x6 x8,dodam że najnowsze mam nero 6.6.0.12, bios w palniku 1.17., np. jak wybiore prędkość x2 w DVD Decrypter to i tak wypala x4 :/.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:22. |