![]() |
Hmm... to na poczatek rozbierz wszystko na czê¶ci, np. VobEditem i zmuksuj tylko d¼wiek i obraz IfoEditem - zobacz co to da³o...
Jak (je¿eli) cos da³o to albo dopracuj projekt tym softem (bez menu niestety), albo wrzuæ do jakiego¶ Adobe Encore i wtedy zrób sobie menu. Pozdrawiam! |
Nie znam siê na fachowej terminologii w tym zakresie ;-) ale na pewno nie jest to DVD RIP. S± to albo kopie archiwalnych kaset VHS, albo materia³ prywatnie/amatorsko nagrywany i opracowywany.
Siedzê i my¶lê o co mo¿e chodziæ i dziêki Twojej podpowiedzi co¶ zauwa¿y³em - mam dostêp (przynajmniej w czê¶ci przypadków) do w miarê dok³adnego "lineage": DV master -> First Gen VHS -> Adobe Premiere -> DVDlab -> DVD-R albo: studio tape -> VHS1 -> VHS2 -> standalone DVD-R -> DVD Decrypter -> VIDEO_TS -> DVDlab for re-author -> VIDEO_TS To dwa przyk³adowe nie do koñca dobrze dzia³aj±ce DVD. No i zauwa¿y³em to DVDlab (jak rozumiem, to jaki¶ program do re-authoringu). W przypadku wszystkich dzia³aj±cych koncertów do których mam "lineage" DVDlab nie by³o u¿yte. W¶ród trzech, które nie dzia³aja poprawnie w dwóch by³o u¿yte (a w jednym nie wiem, bo historii edytowania nie do³±czono). Wiêc mo¿e to? I teraz jako laik pytam: czy raz opracowany materia³, mo¿na próbowaæ ponownie opracowaæ u¿ywaj±c innego softu? Je¶li tak, to jaki program bêdzie najbardziej intuicyjny/przyjazny osobie, która nigdy tego nie robi³a a chce siê szybko przekonaæ czy to co¶ da. (zadowole siê odpowiedziami tak/nie i nazw± programu, nie bêdê ju¿ wiêcej mêczy³ forumowiczów i co dalej sobie sam poszukam) pozdrawiam, MG |
Hmm... tak..., to zale¿y... a zale¿y zapewne od tego czy to jest DVD RIP czy reauthoring. Tak sobie gdybam.
Mia³em tak± dolegliwo¶c w odtwarzaczu SONY z d¼wiekiem DTS, jak robi³em reauthoring IfoEdit to d¼wiek w³a¶nie tak sie zachowywa³ - znika³, pojawia³ sie znika³ - zupe³nie losowo - raz na chwile czasami na kilkana¶cie minut... Problem dotyczy³ w³a¶nie IfoEdit i malego bugu, który wychodzi³ tylko i wy³±cznie z odtwarzaczami stacjionarnymi SONY i dotyczy³ tylko DTS. Na kompie i innych odtwarzaczach wszystko by³o OK. Musia³em zrezygnowac w takim przypadku z IfoEdit (choæ uwielbiam ten program - jest ma³y, darmowy i potê¿ny...). Stawiam na Twoje DVD i jako¶æ przetworników, oprogramowanie procesorów, lub ogólnie na hardware. Moge sie myliæ, oczywiscie - ale musisz w tym przypadku spróbowaæ na innym odtwarzaczu DVD, najlepiej innej firmy i postêpowaæ konsekwentnie drog± kolejnych eliminacji. W mojej opinii nie masz innego wyjscia - to jest dobra metoda - moze juz pierwsza eliminacja okazac sie skuteczn± :-) Pozdrawiam! |
problem z d¼wiêkiem na stacjonarnym
Dzieñ dobry
¦ci±gam sobie koncerty z Internetu (ca³kiem legalne, ¿eby by³o ¶mieszniej). Wypalam na DVD (najczê¶ciej DVD+R Verbatim, ale z -R tez próbowa³em). Mniej wiêcej na 15 ¶ci±gniêtych koncertów, 10 odtwarza siê idealnie na odtwarzaczu stacjonarnym (Philips DVDR520H). Na pozosta³ych 5-ciu kaszani siê d¼wiêk - co 2-3 sekundy robi siê cisza, po chwili wraca d¼wiêk i tak w kó³ko. Przerywa po prostu to co w koncercie najwa¿niejsze - muzyka. D¼wiêk np. w menu odtwarza siê bez problemu. Ta sama p³yta odtwarzana na komputerze dzia³a bez problemu. Próbowa³em nagrywaæ w ni¿szych prêdko¶ciach (2,4x) i nadal to samo. Nie wiem z czym to wi±zaæ, szczególnie, ¿e piersze 6-7 koncertów ¶ci±gnê³o siê i odtwarza bez zarzutu. Nie mia³em okazji spróbowaæ na innym stacjonarnym odtwarzaczu, ale tak czy inaczej, problem chcia³bym rozwi±zaæ, bo w koñcu u siebie bêdê najczê¶ciej to ogl±da³. :-) Ma kto¶ jakie¶ pomys³y jak to ruszyæ? Albo obej¶æ ;-> Ew. jakie inne szczegó³y s± niezbêdne do jakiej¶ dziagnozy? pozdrawiam, MG |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:15. |