Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nie widzi TDK, Verbatim SOHW-1653S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nie-widzi-tdk-verbatim-sohw-1653s-52156/)

sisi 12.05.2005 12:46

Nie widzi TDK, Verbatim SOHW-1653S

Mam problem. Nagrywarka SOHW-1653S (wgrane rózne biosy) teraz mam najnowszy z 11.04.2005 i dalej nic. Nagrywarka nie nagrywa i nie widzi płyt TDK oraz Verbatim które kupowałem w pudełkach BOX-y a nagrywa na Platinium ze szpuli. Co to moze być ? Jak wkładam te płytki DVD do napedu to cicho sobie chrobocze jakby je chciała zjeść i nic sie nie dzieje. Brak płyty. A Platinium po 0,9 gr nagrywa.
Andrzej

karel48 12.05.2005 23:24

Czlowieku :O - dawaj namiar na te Platinum po 0.9 grosza :wow: (swoją drogą reszty z grosza chyba ci nie wydali) - nie bądź egoistą. ;)

:-PrzemekP 13.05.2005 08:28

ja miałem podobną sytuację ale z LiteOn 832S. Tylko jak miałem stara płyte TDK x4 to wykrył, ale jak juz weszły płyty x8 no to się zaczły szopki dziać. BRAK PŁYTY W NOŚNIKU, przed oczywiscie 2 minutowe szkrobanie. dałem do serwisu, a oni "nasze płytki czyta !!!" ale dałem im jedna TDK i nic, nie czyta. Wymienili mi na LiteOn 1653S no i ... czytaj mój topic "z LiteOna 832S na 1653S i dalej problemy" ... szarpaj z tą nagrywarą na serwis i weź ze sobą z 2 płytki, niech se sami sprawdzą ... i sie nie daj, pzdr

boofi 27.05.2005 10:43

odgrzeję temat
mam SOHW-1673s i to samo ...
kiedyś wypalałem na TDK 4x (od kumpla dostałem 5 płyt)
potem na platimunach (;-))czy innych esperanzach - ale wiadomo litki ich za bardzo nie trawią i pod koniec sypią błędami

ostatnio kupiłem TDK 8X
jakims cudem na 1 sztuce udało mi się wypalić
a na reszcie też jakoś tak chrupie jak by chciał je zjeść

tej nagranej też za bardzo nei chce odczytywać

więc zostanie udać się do serwisu

luc.ek 27.05.2005 12:54

zakładam, że wgrałeś najnowszy firmware :>
i że wypalasz +R (chociaż na moim SOHW 1673s wypalałem już z powodzeniem x8 TDK i Verbatim -R).
Platinumy x8 +R są naprawdę bardzo dobre i w przystępnej cenie, a te najnowsze Esperanze to przemilczę...

Tomi20 29.05.2005 22:12

Ja ostatnio kupilem PLATINUM i wyszlo mie z paka 25 DVD 1,32 zł :) cena spada i bardfzo dobrze :) ja esperanz nigdy nie uzywalem ale ostatnio zaczelo mi nagrywarka szwankowac i niechce czytan nagranych plytek CD na innej nagrywarce.
Chyba pora zmienic na najnowszy bios albo wczesnijeszy moze bedzie lepiej pozyjemy zobaczymy

yacek _b 30.05.2005 12:42

nie , co raz lepiej , nie pali na tdk-ach i verabach !?
Czasem czytam i sam nie wiem czy dobrze zrobiłem kupujac litka 1653 ( ;) - żartuje , jestem zadowolony prawie setka zrobiomych kopi bezpieczeństwa filmów ) tylko że u mnie tdk , verbatim ( + czy - ) śmigają jak ta-lala nie mówiąc o platinium i innych dobrych markach .
bios CS0K

luc.ek 30.05.2005 13:29

od tego są dobre egzemplarze sprzętu, żeby się komuś trafiały :taktak:
przecież nie mogą leżeć wiecznie w magazynach :mruga:

zene_k 31.05.2005 01:52

Cytat:

Napisany przez sisi
Mam problem. Nagrywarka SOHW-1653S (wgrane rózne biosy) teraz mam najnowszy z 11.04.2005 i dalej nic. Nagrywarka nie nagrywa i nie widzi płyt TDK oraz Verbatim które kupowałem w pudełkach BOX-y a nagrywa na Platinium ze szpuli. Co to moze być ? Jak wkładam te płytki DVD do napedu to cicho sobie chrobocze jakby je chciała zjeść i nic sie nie dzieje. Brak płyty. A Platinium po 0,9 gr nagrywa.
Andrzej

Oto diagnoza (być może spóźniona): nagrywarka umarła. Cześć jej pamięci.
Pozostał tylko serwis, jak jest na gwarancji.
Jak nie jest, to pozostał tylko płacz :'(

Boger 31.05.2005 02:09

Cytat:

Napisany przez :-PrzemekP
[...]no to się zaczły szopki dziać. BRAK PŁYTY W NOŚNIKU[...]

WOOOWWW :wow:

No to rzeczywiscie niezla szopka :haha:

Boger 31.05.2005 02:13

Cytat:

Napisany przez yacek _b
[...]tylko że u mnie tdk , verbatim ( + czy - ) śmigają jak ta-lala nie mówiąc o platinium i innych dobrych markach . [...]

No to jesli takie "siety" jak tdk i verby u Ciebie chodza no to rzeczywiscie wypas :haha:

Nic dziwnego ze platinum i inne DOBRE marki cudnie sie pala :pisze:

A mozna wiedziec jakiez to cudenka? :>

;)

yacek _b 31.05.2005 06:58

Cytat:

Napisany przez Boger
No to jesli takie "siety" jak tdk i verby u Ciebie chodza no to rzeczywiscie wypas :haha:

Nic dziwnego ze platinum i inne DOBRE marki cudnie sie pala :pisze:

A mozna wiedziec jakiez to cudenka? :>

;)

miszczu ( czy może fanie neca&pionieraka ) wielu moich kumpli ma litki i nie słyszałem by mieli problemy z Tdk czy Verbatimem tak jak opisuje wyżej kolega , nie idę w zapartę że to super nagrywarka , ale mnie jakimś trafem przypadł egzemplarz dobrze działający .
co do marek płyt to nie miałem problemów z dysanami , sony , memorexami a ostatnio palę na philipsie( kupiłem tak z ciekawośći ) i też nie ma problema . pozdr. :podbite:

karel48 31.05.2005 10:57

A ja od siebie dodam, że są i tacy którzy swoim Litkom nie fundują nic lepszego od Espery - i też palą niewiedząc nic o żadnych problemach :nie: - dodam że nieznzane im to forum (to dużo wyjaśnia, nieprawdaż). ;)
Jeżeli chodzi o mnie to cieszę się że nie jestem osamotnionym zadowolonym userem Litka :) :) :) - ostatnio tak mi się wydawać zaczęło...

alt-f4 31.05.2005 16:17

Cytat:

Napisany przez karel48
A ja od siebie dodam, że są i tacy którzy swoim Litkom nie fundują nic lepszego od Espery - i też palą niewiedząc nic o żadnych problemach :nie: - dodam że nieznzane im to forum (to dużo wyjaśnia, nieprawdaż). ;)
Jeżeli chodzi o mnie to cieszę się że nie jestem osamotnionym zadowolonym userem Litka :) :) :) - ostatnio tak mi się wydawać zaczęło...

Też jestem w tej drużynie. Sponiewierany 1653, przynajmniej ten mój, jest wszystkożerny.

Boger 31.05.2005 16:40

Cytat:

Napisany przez yacek _b
miszczu ( czy może fanie neca&pionieraka )

Maly zonk :haha:
Nie trafiles :P

Cytat:

Napisany przez yacek _b
[...]wielu moich kumpli ma litki i nie słyszałem by mieli problemy z Tdk czy Verbatimem tak jak opisuje wyżej kolega , nie idę w zapartę że to super nagrywarka , ale mnie jakimś trafem przypadł egzemplarz dobrze działający .
co do marek płyt to nie miałem problemów z dysanami , sony , memorexami a ostatnio palę na philipsie( kupiłem tak z ciekawośći ) i też nie ma problema . pozdr. :podbite:

Chyba mnie "miszczu" :blee: nie zrozumiales...
Gdzie ja cos pisze o litku???

Jak widac na zalaczonym przykladzie, nie kazdy umie czytac ze zrozumieniem :haha:

:glaszcze:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12.