![]() |
Problemy z ATI RADEON 9250 HELP!!!
Witajcie mam problem z karta graficzną ATI RADEON 9250 wcześniej miałem ATI RADEON 9200 i chodziła ta karta za***iście później miałem małe zwarcie i karta poszła wpi**u oddałem ją oczywiście na gwarancji i wserwisie mi powiedzieli, że tych kart już nie ma więc dadzą mi lepszy model i jak tylko wsadziłem tą kartę w kompa i zainstalowałem od nowa system okazało się, że gry mi zarywają:( przy procku 2,6 raczej nie powinnytymbardziej, że na tamtej karcie wszystko było OK. czego to może być wina? czy przy takim problemie przysługuje mi gwarancja na tą kartę? która z tych kart jest lepszym modelem ATI 9200 czy jednak ATI 9250? bo w to, że ATI 9250 to zaczynam watpić:(
|
Na taktowaniu raczej wiele nie straciłeś- sprawdź czy nie dostał Ci się egzemplarz z pamieciami 64bit zamiast 128bit- to może poważnie spowolnic kartę.
|
zrobili cie w jajo - 9200 > 9250
|
według AIDY typ magistrali ddr, szerokość magistrali 128 bitowa. REi czemu uważasz, że zrobili mnie w jajo?
|
ano dlatego że radeon 9200 jest silniejszą kartą od 9250 zerknij tu http://www.benchmark.pl/artykuly/zes...empiryczne.htm na wykresie nie wygląda to tak wyraźnie ale sam widzisz jak wyraźne jest to w grach
pozdro, marcin |
Cytat:
|
rzeczywista częstotliwość to 200mhz a efektywna 400
|
Cytat:
Przeinstaluj stery- sprawdź czy AGP jest na max i czy jest właczony zapis i odczyt przez nie itp (ogólnie ustawienia SmartGart) W razie czego przetaktuj. Jeżeli nic nie pomoże a wymieniłeś niedawno, to idź do nich i powiedz, że Ci nie działa z płytą główną bo ciągle kompa retartuje, poproś o zwrot kasy i za niewiele wieksze pieniądze kup 9550 (przetaktowuje sie na 9600Pro). Jak kupisz to 9550 u nich to na to pójdą. |
Jakby sie tutaj kuluralnie wyrazic ??? Wy*****i Cie. R9250 jest slabszy od R9200.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:zawstydz: Taka gafa :zawstydz: Mozecie mnie za to :bicz: |
Cytat:
pozdro, marcin |
Cytat:
Nadal nie rozumiem skąd ta róznica w wydajności ale skoro jest to nie ma co rozstrząsać- karta nie spełnia wymagań @epol - spoko- za numeracja ATI nikt nie nadąża, dlatego ja tez się tak niepewnie sprzeciwiałem |
Byłem w sklepie to koleś stwierdził, że gry mi się siekają przez to, że być może już dysktwardy w dupę dostał ewentualnie jeśli gra chodzi z płyty to może już cd-rom nie domaga. Wróciłem więc do domu wsadziłem starego ge-forca 2 32mb i gra chodzi bez problemu i co on mi za kity żeni, że to dysk albo cd-rom??? Jak zadzwoniłem i mu o tym powiedziałem to stwierdził, że to niemożliwe i żebym przyniósł komputer do sprawdzenia i jeśli będzie wszystko ok to będzie mnie testowanie kosztowało 40zł a jak będzie tak jak mówię to mi wymienią kartę z tym, że testowanie sprzętu potrwa koło 3-5 dni to co ja mam być tydzień bez kompa pytam gościa? a on mi na to, że jak chce wymiany to muszę coś poświęcić bo nie ma nic za darmo!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:27. |