Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   VSO DivxToDVD i napisy (https://forum.cdrinfo.pl/f13/vso-divxtodvd-napisy-52341/)

300FraYda 18.05.2005 00:44

A jak z jakością było?? Dalo się oglądać czy może oczy bolały od pixeli jak była jakaś szybsza akcja. Ja na początku swojej przygody z przerabianiem DivX na DVD tez uzywałem tych z lektorem. Pozniej wklejałem napisy do filmu za pomoca VirtualDub'a a jeszcze pozniej zaczalem uzywac TFM. Teraz nie mam z tym zadnych klopotow. A czy mam ochote nagrac film z napisami czy lektorem to juz nie stanowi dla mnie zadnego wyboru :) Biore to co mi się podoba i przerabiam znajomym którzy mają stacjonarki :) dzieci zachwycone tak samo jak rodzice ;) Coz pozostaje tylko dofinansowac sie i zakupic wiekszy HDD... Pozdrawiam

michal aniol:x 17.05.2005 22:43

coz pozostaje mi przerabianie filmow z lektorem:)
/VSO DivxToDVD jak przerabialem tym czyms film zajmowal jakies 3Gb

300FraYda 17.05.2005 22:12

No a jak myslisz ile miejsca zajmie Ci to robienie inna metoda? Standardem jest posiadanie przynajmniej 13 gb miejsca. Oczywiscie mozesz sobie zaznaczyc w opcjach TFM aby wywalał niepotrzebne pliki z ktorych nie bedzie korzystal. Wowczas zmiejszy Ci sie to o polowe. Przy napisach selektywnych potrzebujesz 4.2 Gb na plik M2V i jakies 200 Mb na sciezke audio w AC3, dodaj nastepnie 4,3 Gb na zmuxowany plik MPEG2 jeszcze jedno 4,3 Gb na film w ktorym program umieszcza strumien z napisami i w koncu 4,3 Gb na pliki w katalogu VIDEO_TS. Jesli chcesz robic to z napisami wklejonymi w tlo filmu to sytuacja sie przedstawia tak : potrzebujesz 4.2 Gb na plik M2V i jakies 200 Mb na sciezke audio w AC3, dodaj nastepnie 4,3 Gb na zmuxowany plik MPEG2 i na koniec 4,3 Gb na pliki w katalogu VIDEO_TS. Przy zaznaczonej opcji kasowania plikow tymczasowych pozbedziesz sie okolo 8 Gb zbednych plikow :P
Pozdrawiam

michal aniol:x 17.05.2005 20:19

Jak dla mnie ten sposob odpada mam za malo miejsca na dysku:E.
a moze ktos zna jakis program do robienia lektora na film?

300FraYda 17.05.2005 16:15

Z Tym Photoshopem za duzo bawienia sie a teraz czasu nie bede mial. Co do PDF'a probowalem wlasnie zrobic to Open Officem i po imporcie wyglada to ch..... :/ jak na razie bedzie takie rozwiazanie dopuki nie zrobie jakiejsc stronki z tym poradnikiem. Pisalem do admina czy moglby przypiac ten poradnik to bylo jakies 3 dni temu i do tej pory nie mam odpowiedzi. Pozdrawiam

PIOTR34 17.05.2005 14:47

Cytat:

Napisany przez 300FraYda
Juz na to za pozno.Wywalilem wszystkie obrazki ktore mialem zrobione do poradnika i zostaje tylko wersja tekstowa w wordzie.Chyba ze ktos wie jak wyeksportowac to do PDF'a?

Hmmm przecież obrazki z Word'a można skopiować do Photoshopa metoda kopiuj/wklej, a do PDF'a to Openoffice.

300FraYda 17.05.2005 14:24

Juz na to za pozno.Wywalilem wszystkie obrazki ktore mialem zrobione do poradnika i zostaje tylko wersja tekstowa w wordzie.Chyba ze ktos wie jak wyeksportowac to do PDF'a?

sc0rpi0 17.05.2005 12:53

Możesz zrobić tak, że podanik umieścisz jako tekst a zdjęcia bedizesz zamieszczał nie na tym forum jako załączniki tylko jako linki do strony np. republiki skąd będzie ładowało kolejne screeny. Ja tak zrobiłem i wydaje mi się, że to sie sprawdziło :D

300FraYda 17.05.2005 12:50

PIOTR34 Napisalem temat na forum i dalem linka do poradnika. Poradnik umiescilem na swoim FTP ktory postawilem u siebie na kompie bo mam klopoty z Providerem i blokuje niektore porty. Co do zamiesczenia tego na forum w formie zalacznika zwroc uwage na to ze sam spakowany poradnik to prawie 2 Mb. A tu mozna tylko umiescic w zalaczniku jakies 150 Kb plik. Co do Allegro to wiesz ze sa ludzie którzy zarabiają na aukcjach dzieki takim poradnikom. Byl koles co sprzedawal ogólnodostepny kod sprawdzajacy stan konta w Idei po wklepaniu na klawiaturze komorki więc jakos trzeba bylo to zastrzec :) Tak nawiasem mówiac zrobilem to dla uzytkowników a nie dla tych którzy chca na tym zarobic :).. Pozdrawiam

pawlusz 17.05.2005 12:20

dzięki za poradnik, u mnie problem polegal na tym że jak już skończyl konwertować to miałem 0 Kb w katalogu Video ts

PIOTR34 17.05.2005 11:58

Cytat:

Napisany przez 300FraYda
Zrobilem poradnik do The Film Machine ale w wersji 1.5.0.6 dostepny jest w temacie ponizej.

Mógłbyś chociaż podać w tym poście adres do tego poradnika http://193.24.199.132/1.rar a tak wogóle to czemu nie umieścisz go na forum. Możesz uniknąć "Proszę nie sprzedawać na Allegro bądź na innego rodzaju aukcjach" napewno się znajdzie jakiś inteligent co na twojej pracy zarobi. To tyle ode mnie

300FraYda 17.05.2005 10:59

Zrobilem poradnik do The Film Machine ale w wersji 1.5.0.6 dostepny jest w temacie ponizej.

pawlusz 17.05.2005 10:03

Gg 4564114 przecież masz podane tak samo jak tlen i mail, uprzedzam że tak samo jak ty nie jestem ekspertem....

michal aniol:x 17.05.2005 09:52

yyy a to trzeba miec tez cinema craft encoder?
/a najlepiej zapodaj gg:p

pawlusz 17.05.2005 09:39

to jest prosto do downloada ale mam wersje 1.4 i cos nie tak, jak ci się uda poprawnie zrobić film to daj znać. http://members.home.nl/thefilmmachine/ Powodzenia....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:30.