Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem z nośnikami Omega (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-nosnikami-omega-52351/)

Darkseeder 17.05.2005 13:58

Problem z nośnikami Omega

Witam! mam problem.Kupiłem wczoraj szpindel 25 płyt Omega DVD-R 8x. Wieczorem uradowany wróciłem do domu, zasiadłem przed monitorem i zacząłem nagrywanie. Nagrywarka NEC 3520, kupiona tydzien temu.Wszystko sie ladnie pieknie nagralo(w teori) po wyciagnieciu plytki z napedu i ponownym wlozeniu widac zawartosc dysku, mozna chodzic po katalogach itp. Problem pojawia sie gdy chce przegrać zawartość płyty na dysk, lub odtworzyc z niej film. Jest to mozliwe tylko dla pierwdzego filmu(divx'y)z dysku!przy próbie otwarcia kolejnego napęd sie zawiesza i wyskakuje błąd odczytu. Nagrałem tak 7 tych płyt, zmieniając prędkośći nagrywania a nawet flash w nagrywarce i zawsze jest to samo!(no nie zawsze czasem płyta sie wogóle nie wczytuje;).Na nosnikach TDK jest wszystko dobrze, ale nie wierze zeby wszystkie płyty były lewe? Ludzie piszą że nagrywają na tych omegach i jest ok. Wiec w czym moze lezec problem?Program Nero BR 6

ed hunter 17.05.2005 14:02

problem leży w płytach jak nic.

na Hawkach i Esperanzach też czasami da się nagrać.

może Zamieścisz jakiś test, lub chociaż id tych płytek.

Darkseeder 17.05.2005 14:10

nero dvd speed raz wczytuje, ale po dojściu do ok 1gb wyskakuje błąd" no seek complete", a teraz np wogóle nie wczytuje i pisze" incompatibile format" przy samej już próbie odczytu. Czy te płyty kupują tylko naiwniacy(tacy jak ja) i to tylko raz? jak można sprzedawać taki badziew i robić sobie jaja z klienta ???

icemac 17.05.2005 14:12

zalezy na jaka partie plytek trafisz :taktak:

loteria, czy dobrze czy zle :taktak:

to-ja 17.05.2005 15:06

Darkseeder: a ile dales za ten szpindelek?

i sprawdz ich Media ID, ok?

Darkseeder 17.05.2005 17:05

Ilość załączników: 1
Charakterystyka odczytu wygląda tak jak poniżej

za szpindelek dałem 27,50 PLN które mogłem rownie dobrze wyrzucić w błoto

to-ja 17.05.2005 17:47

chytry 2x traci :D

zapodaj zrzut z Nero Speed/menu dodatki/info o dysku.

Darkseeder 17.05.2005 18:32

Ilość załączników: 2
zrbiłem testy. Nie wiem za bardzo co ten drugi znaczy, ale błędów dużo. Ktoś umie to zinterpretować?

pawelblu 17.05.2005 18:48

Cytat:

Napisany przez Darkseeder
zrbiłem testy. Nie wiem za bardzo co ten drugi znaczy, ale błędów dużo. Ktoś umie to zinterpretować?

To jakies bezczelne podroby TY, pewnie z glebokich Chin, gdzie legalnosc stamperow maja w :wsciekly:
Lepiej wystrzegac sie tej Omegi skoro graja nie fair ...

ed hunter 17.05.2005 20:51

Cytat:

Napisany przez pawelblu
To jakies bezczelne podroby TY, pewnie z glebokich Chin[...]

pewnie robione ręcznie ^_^

karel48 18.05.2005 13:39

E...tam,
nie ma co narzekać :nie:
przecież wykresik taki ładny :spoko:
kolorkiem fajnie wypelniony :mruga:
rzadko tak się udaje wypalić :wow:
super nośnik :peace:
mam poważne obawy
że szybko ze sprzedaży zniknie
z powodu ogromnego popytu oczywiscie :>
:D || :jezyk:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08.