![]() |
DVD Maestro-film bez dźwięku
Przerabiałem film z avi do dvd w/g opisu @cobry.Wszystko starałem się robić jak napisano,przekonwertowane video,audio i napisy jak trzeba.Po kolei wszystkie pliki wgrałem do DVD Maestro-wskazania OK.Kiedy końcowy "produkt" próbowałem przejżeć w PowerDVD to nie ma głosu! Video i napisy - super,ale niestety "wersja dla niesłyszących".Przypominam że dźwięk był konwertowany dokładnie jak w opisie(z mp3 przez wav do ac3).Nie sprawdzałem w samym dvdmaestro po wgraniu plików na podglądzie,czy jest głos,ale z kolei czy jeżeli było by coś z audio nie tak to czy wgrał by się do programu?!
Drugi problem wynikający pewnie z mojej niewiedzy to to że końcowe pliki nie przyjmuje NERO-komunikat mówi że należy je poddać authoringowi.Moje pytanie,czy coś mam zmienić w ustawieniach żeby ich format był zgodny,czy faktycznie poddać je authoringowi i w czym (żeby nie narobić jeszcze większego dziadostwa) |
Autoring w nero, sam to zrobi w NeroVision Express 3, a pierwsze to niestety nie pomoge
|
ja mam o tyle dziwny problem że po połączeniu audio, video i napisów w DVD Maestro
pliki jakie uzyskam w ogóle mi się nie odtwarzają (próbowałem tylko Power DVD) muszę to przepuścić przez np. DVD Shrink (całe szczęście film mieści się już na DVD5 więc Shrink nie konwertuje tego ponownie ale tylko kopiuje poprawiając błędy - jakie ???) po przepuszczeniu przez Shrinka film działa bez problemu a skoro nero "ciska" się o authoring to spróbuj film wczytać do Shrinka i po wykonaniu BacUpu odtwóż to |
Ilość załączników: 1
nie włączyłeś ścieżki audio we właściwościach projektu
|
Kolego Mirek-1977 dzięki za podpowiedź z DVDShrink-iem,można szybko i bezproblemowo "poprawić" i ewentualnie wypalić materiał z DVDMaestro.
Co do sugesti Y@nkee_PL to moje ustawienia były dokładnie jak te z Twojego obrazka-audio odznaczone i numer ścieżki się zgadzał,mimo to nadal "cisza".Spróbuje jeszcze raz dokładnie od początku przerobić samą ścieżkę audio.Może po drodze coś przeoczyłem.Jak coś znajdę to podziele się moim błędem na forum. Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam. |
Y@nkee_PL pomogła Twoja porada z innego posta,gdzie sugerowałeś przeróbke dźwięku najpierw foobarem na wav potem w goldwave 23.976 > 25.000 i resampling do 48000Hz,a na końcu w ac3Machine do ac3.I w ten sposób dopiero mój film "dostał głosu"
Pozdrawiam |
w takim razie jest mi bardzo miło, że komuś to się przydało :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:17. |