![]() |
Obecna wartość starej emerytury
No właśnie , końcówka roku 1993, kwota 3165600 zł , to o ile się nie myle na dzisiejsze pieniądze to 316 zł 56gr.
Jeśli piszę bzdury to proszę mnie poprawić, bo jestem po 4 piwach. :) A moje pytanie to czy ktoś pamięta jaką wartość nabywczą miała wtedy ta suma ? Czyli jaka kwota dziś odpowiadała by tamtej ? tak w przybliżeniu. Bo ceny różnych produktów różnie się zmieniły. Temat morze dziwny, ale potrzebne są mi w miarę dokładne dane. |
w tej chwili mozna tyle wygrac w toto lotka (3165600 zł):D to kiedy gramy ??? :>
|
inflacja 93-05 ok. 160 %
czyli ok. 820 zł - ile teraz? |
Jakkolwiek by to nie było, Państwo policzy ze stratą dla zainteresowanego ;)
Pamiętam, jak mniej więcej w roku 1985 mojej siostrze ciocia zrobiła prezent i wpłaciła na książeczkę oszczędnościową równowartość trzech dobrych wtedy pensji. Leżało to ok. 15 lat i w okolicach 2000 roku chcieliśmy zobaczyć, ile jest z tego pieniędzy.. Szczegółów już nie pamiętam, ale tak, jak zlikwidowanie konta kosztowało ok. złotówki to to, co na nim było nawet by nie pokryło tego wydatku. Zostawiliśmy to więc w cholerę. Krótko mówiąc, bez komentarza... |
Cytat:
I jeszcze zalezy czy to jest kwota z poczatku 93 czy z konca. Jezeli z poczatku to teraz to ok. 1400. Jezeli z konca to cos kolo 1100. |
Cytat:
|
Cytat:
Wielkie dzięki ! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:01. |