![]() |
Ogólnie o DVD ^^
Ja tylko jedno słowo....
Zanim kupilem nagrywarke dvd czytalem wszystkie posty na tym forum przez 2 miesiące, i im dluzej czytalem to tym bardziej sie utwierdzalem w przekonaniu ze jak kupie nagrywarke to będę miał z nią masę kłopotów i ciągania sie po servisach i w ogóle. Wychodziło na to że zadna nagrywarka nie jest od początku do końca dobra, wręcz przeciwnie, wszystkie są wadliwe. W tej coś chrobocze, w tamtej nie pali tych płyt a w tamej innych, a w innej nie włącza się czerwona diodka podczas nagrywania:-> itp... Po dwóch miesiącach czytania juz prawie miałem zrezygnować z kupna (bo po co człowiekowi takie problemy), jednak nieokiełznana chęć posiadania takowej nagrywarki skłoniła mnie do zakupu. Jakby nie patrzeć najmniej narzekania w postach było na LG 4163B, więc stwierdziłem ze to będzie mniejsze ryzyko i taką własnie nagrywarkę kupiłem. I co sie stało? Nic się nie stało!!! Wszystko jest pięknie i ładnie!!! Pali wszystkie płytki dvd od tych najtańszych za 0,89PLN (tańszych juz nie znalazłem) po najdroższe, firmowe i niefirmowe, jednostronne i dwustronne, jednowarstwowe i dwuwarstwowe, nie ma zadnych problemów z odczytem i nie ma zadnych hałasów i chrobotów i w ogóle nie mam z nią zadnych problemów:-) I po co to pisze?? Po to, ze teraz jestem pewien, że jak bym kupił jakąkolwiek inna nagrywarkę to by było tak samo i też nie miałbym z nią żadnych problemów. W każdej partii danego produktu trafia się jakiś ułamek procenta wadliwych produktów, i po to jest servis i po to własnie jest gwarancja. A na tym forum piszą ludzie, którzy właśnie trafili na ten ułamek procenta, i trafił im się bubel !!! I tu się pojawia problem, gdyż ludzie którzy chcą kupić nagrywarkę dvd zaglądają na tą właśnie stronę, na to forum, żeby dowiedzieć się którą nagrywarkę wybrać. I czego się dowiadują? Że nie ma dobrych nagrywarek... bo czytają opinie ludzi którzy trafili na bubel. pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy nagrywarek DVD |
Cytat:
Odsetek uszkodzonych napedow jest maly - duzo wiecej problemow wynika z niewiedzy posiadaczy napedow :taktak: |
to jest zupełnie tak samo jak z samochodami.
tylko niech nikt mi nie tłumaczy, że nie ma różnicy w awaryjnośći pomiędzy Toyotą a Fiatem. nagrywarkę Samsunga DVD można przyrównać do Poloneza :D mam styczność z dwoma palarkami CDR Samsunga i nie ma z nimi żadnych problemów - płyty wypalone na nich są czytane przez wszystko co jest w stanie takie płyty czytać. |
Cytat:
|
To wszystko co zostało napisane w piewszym poście to prawda. Dlaczego ?
Ponieważ na forum pisza ludzie który MAJA problemy, a nie tacy, którzy ich nie maja, więc dlatego na formu jest tyle postów że coś się komuś zwaliło... Proste |
Cytat:
|
no wlasnie
chodzilo mi z grubsza o to ze to forum nie powinno byc wyznacznikiem dla ludzi przy wyborze nagrywarki, tylko pomocą dla tych którzy maja z nimi problemy. I nie ma sensu zakladac postow pod tytulem : Jaką nagrywarkę kupic, bo i tak swoje zdanie będą wyrazac ludzie którzy mieli po prostu pecha... pozdrawiam |
Cytat:
styczność z wieloma, jeszcze większa z palonymi płytami na onych wśród znajomych są pionki od numeru 104 do 108 wszystko ok (oczywiście wiadomo jakie płyty) nikt z nich nie ma pecha a internet w robocie (dostępny) ma tylko jeden. |
ed hunter :
''nagrywarkę Samsunga DVD można przyrównać do Poloneza '' to juz napewno nie kupie samsunga-moj wujek mial poloneza ktory złamal sie na poł w czasie jazdy:D |
moj sasiad ma poloneza i odkad go kupil nic nie padlo a ma juz z 10 lat :) nie mowie o wymianie hamulcow, sprzegla itp:)
|
Do niedawna moja wiedza na temat nagrywarek DVD była żadna. Myślałem, że nie ma tak dużych różnic w jakości-awaryjności nagrywarek. Na tym forum dowiedziałem się jak duże są różnice. W nowym komputerze miałem Samsunga i tak zacinał komputer przy czytaniu słabszych płyt CD, że straciłem cierpliwość. Wymieniono mi na gwarancji na Liton 1653. Dogrywałem na bieżąco nowe biosy -teraz mam CSOM. Po 4 miesiącach nagrywania (około 50 płyt DVD/CD) przestał czytać CD. Nadal nagrywa DVD, robi testy DVD, wczoraj nawet nie chciał czytać nagranej przez siebie płyty DVD. Czekam na wymianę na gwarancji i zamówiłem Pioneera 109.
Firma w której kupiłem komputer przyznała, że najwięcej jest zwrotów Samsungów i Litonów. Te firmy i pewnie inne też poszły na masowość produkcji nagrywarek DVD w jak najniższych cenach i przez to jakość spadła. Wymiana doświadczeń na temat z jakimi nagrywarkami są kłopoty jest pomocna przy zakupie-wyborze dobrej nagrywarki. |
i sluszny wybor:D
|
Ech ! @marfet
Czytasz , czytasz i g. wiesz, sądząc po wyborze palnika. A może nie to forum czytałeś ? || Albo czytałeś między wierszami :podbite: Tylko którymi ??? Gratuluję wyboru ! Jak jesteś zadowolony to spoko :piwo: Karzdy ma jakiegoś bzika, a ja w domu mam chomika ;) Szkoda tylko że pierdoły lubisz czytać a nie wartościowe posty. Z resztą jaka szkoda dla mnie ;) Kolejny raz się potwierdza fakt że czytać każdy morze , jeden lepiej drugi gorzej. A o czytanie ze zrozumieniem to gorzej. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy LG :) To naprawdę było szczere !!! :) Bo komu jak komu ale Wam się sprzyda ;) |
Pracuję w sklepie komputerowym w Koszalinie i powiem tak: Sprzedajemy nagrywarki (i inne napędy) firm: LITEON, SAMSUNG, NEC, LG w dużych ilościach.
Co do awarii (w ciągu 2 letniego okresu gwarancji) to wygląda to tak: NEC - jeszcze żadna nie padła, LITEON - jakieś 45% sprzedanych już padło LG - jakieś10% padło. SAMSUG - 90% padniętego sprzętu Innych firm nie wymieniam z uwagi na małą ilość sprzedanych egzemplarzy. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:52. |