Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Windows XP i stara nagrywarka (https://forum.cdrinfo.pl/f2/windows-xp-stara-nagrywarka-52488/)

wisnia_84 07.06.2005 12:59

Cytat:

Napisany przez esem
ASPI rzeczywiście niewiele mogło pomóc: to takie panaceum na wszelkie zło tylko, że się trochę zestarzało... Potrzebne jest w bardzo specyficznych sytuacjach które normalnemu użyszkodnikowi się raczej nie wydarzają.
Jakie masz sterowniki IDE? Spróbuj zainstalować te do Twojej MoBo: najlepiej sugerowane przez jej producenta: znajdziesz na właściwej stronece WWW.
Potem uruchom (uaktywnij) DMA i daj znać co się dzieje. 8 )

No i niestety instalacja sterowników IDE również nie pomogła :'(
Chyba będe musiał sobie odpuścić i zakupić nową nagrywarke może nawet DVD 8 ) . W tej sytuacji wydaje mi się to najprostrzym i najlepszym rozwiązaniem, a czkolwiek czekam na jakieś sugestie bo może jeszcze nie wszystko zostało zrobione
pozdr

esem 31.05.2005 11:37

Cytat:

Napisany przez wisnia_84
niestety instalacja ASPI nie pomogła :( . Może Ktoś ma jeszcze jakieś inne sugestie - rady

pozdr

ASPI rzeczywiście niewiele mogło pomóc: to takie panaceum na wszelkie zło tylko, że się trochę zestarzało... Potrzebne jest w bardzo specyficznych sytuacjach które normalnemu użyszkodnikowi się raczej nie wydarzają.
Jakie masz sterowniki IDE? Spróbuj zainstalować te do Twojej MoBo: najlepiej sugerowane przez jej producenta: znajdziesz na właściwej stronece WWW.
Potem uruchom (uaktywnij) DMA i daj znać co się dzieje. 8 )

wisnia_84 28.05.2005 18:08

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Ta twoja nagrywarka to w ogole sprawna jest? Sprawdzales na innym kompie, albo na innym windowsie, bo piszesz ze na instalce XP tak ci sie dzieje? A wczesniej to na czym ci dzialala dobrze?
Sam problem raczej dziwny troche jest.

Nagrywarka na 100% jest sprawna. Wcześniej działała po windowsem 98 :cool: a i w innym kompie na Millenium też chula jak należy. Problem występuje tylko i wyłącznie w XP, sprawdzałem to już na 2 komputerach z tym systemem i na obu rezultat był taki sam - nie działa
pozdr

Aszej 26.05.2005 13:37

Cytat:

Napisany przez Neo
zacznijmy od tego ze wina xp nie instaluje sie na BARDZO starym kompie :) minimum 700 mhz, 256 ramu :)

a tak dla ciekawości to udało mi sie zainstalować na K6-300 i 32 RAM z tym, że nLite mi troche pomógł ;)

PS. O pracy na tym nie wspominam ale dla cierpliwych i chcących na siłe mieć XP :] w sam raz

grzeniu 26.05.2005 01:24

Ta twoja nagrywarka to w ogole sprawna jest? Sprawdzales na innym kompie, albo na innym windowsie, bo piszesz ze na instalce XP tak ci sie dzieje? A wczesniej to na czym ci dzialala dobrze?
Sam problem raczej dziwny troche jest.

wisnia_84 26.05.2005 00:14

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Może ForceASPI pomoże :)

niestety instalacja ASPI nie pomogła :( . Może Ktoś ma jeszcze jakieś inne sugestie - rady

pozdr

czechoj 23.05.2005 21:24

Wypróbuj "stare" nero w wersji 5.x

wisnia_84 23.05.2005 19:57

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
Zostańmy przy Nero może... jaka wersja no i czy nagrywarka jest na liście urządzeń czy tylko samo Image Recorder tam jest?

Jesto to Nero 6.3.1.26, nagrywarka jest dostępna na liście, ale po wybraniu jej i włączeniu wypalania nic się nie dziej (nie przechodzi nawet do okienka z postępem wypalania)

Y@nkee_PL 22.05.2005 23:42

Zostańmy przy Nero może... jaka wersja no i czy nagrywarka jest na liście urządzeń czy tylko samo Image Recorder tam jest?

wisnia_84 22.05.2005 23:37

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
w jakim programie próbowałeś nagrywać?

Nero 6, WinOnCD oraz pod samym windowsem XP i wszędzie ten sam skutek - nie można nagrywać :smutny:

Y@nkee_PL 22.05.2005 21:28

w jakim programie próbowałeś nagrywać?

wisnia_84 22.05.2005 19:26

Cytat:

Napisany przez Neo
zacznijmy od tego ze wina xp nie instaluje sie na BARDZO starym kompie :) minimum 700 mhz, 256 ramu :)

Sam komp nie jest stary (celek 1,4 512 ramu) tylko starą nagrywareczke sobie zostawiłem, bo naprawde szybsza nie jest mi potrzebna. No ale teraz tak jakbym nie miał jej wcale :smutny:

Bródka 22.05.2005 18:31

A ja zainstalowalem na P III 450mhz i 160mb i dzialal bez problemu, moze troche wolno uruchamialy sie niektore programy ale tak to wszystko gralo

wolfen3 22.05.2005 18:12

Cytat:

Napisany przez Neo

Bzdura. Ja zainstalowałem na celeronie 433 MHz no i 394 Ramu :) i śmigał nawet nawet

Neo 22.05.2005 18:10

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:40.