![]() |
już zrobiłem to wczoraj tak jak pisałem wcześniej z dysku D, poprostu składnia była troche inna niż pisałem wcześniej, ale pokombinowałem (tylko że siedziałem nad tym do 3.00 rano) i poszło
|
źle wpisujesz
wrzuć wszystko (bios, flasher) na to D: i będąc na D: MTKFLASH # W /M bios.hex (przykład i chyba nie musze pisać co za # wpisać) |
to zrob cd -bootowalna i odpal z innego napedu.
|
pomocy - flashowanie
Witam, proszę pomóżcie bo mnie szlak trafi. W czasie flashowania z pod windowsa komp sie zawiesił, znalazłem na forum artykół o tym jak naprawić zle sflashowany napęd ale mam proble. Po pierwsze to mam zrobić dyskietkę startową i umieścić na niej program do mtkflash i bios tylko że to mi nie wchodzi na tą dyskietkę, sam bios mna 1,3 mb, ale chciałem to zrobić z dysku twardego po uruchomieniu w dosie z dyskietki przechodze na d:\ i wpisuję tak jak w tym artkule http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...158&nrstrony=6 i nic tylko pokazuje komunikat że złe polecenie albo nazwa pliku, jak możecie to podajcie mi pełną składnbie tego poolecenia bios ma nazwę: ide.HEX progs: mtkflash180.exe
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:11. |