![]() |
LG GSA-4120B - stukanie?
Witam. Mam problem z nagrywarką LG GSA-4120B... Otóż, dzisiaj włożyłem płytę Driv3r (DVD, mniejsza o jej oryginalność). Wczoraj nagrywarka odczytywała wszystko normalnie i spokojnie, a dzisiaj usłyszałem jakieś stuki, tak jakby laser uderzał o płytę... Myślałem, że to wina płyty, więc włożyłem NFS:U2 (wczoraj chodziło bez problemowo) i dalej słychać te stuki (może uda mi się je nagrać i wrzucić na serwer... Przy innej płycie jest inna "sekwencja" tych dźwięków).
Czy można coś na to poradzić czy od razu muszę iść do serwisu? Edit: Właśnie obejrzałem płytki, i rzecywiście widać na nich malutkie "kropki", chyba od uderzeń, czyli to raczej laser na******a po płytach... |
Pomocy...
|
A niby jak mamy ci pomoc, skoro wyglada ze ustaliles co sie dzieje? Prawdopodobnie tylko gwarancja i serwis wchodzi w rachube.
PS Dla czystego sumienia daj ja jeszcze na innego kompa zeby byc pewnym usterki. |
W takim razie walę do serwisu...
|
Ja bym ja rozkręcił i stwierdził przyczyne tych stuków 8 )
|
Sight - ta spawara z pewnoscia jest na gwarancji, wiec po co ja tracic? Z domowej naprawy raczej nic nie wyjdzie.
|
Cytat:
powód (gumka odpowiadająca za wyjazd tacki była zbyd duza więc musiałem założyć mniejszą) |
Cytat:
|
No właśnie, wypalarka jest na gwarancji ;] Trza ja zaneść do Media Marktu ;[
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:57. |