![]() |
Pomocy - w nagraniu płyty DVD !!!!!
Jestem początkujący, mam Nero Burning Rom i Alcohol 120%.
Dokładnie mam na dysku twardym film który chcę przenieść na płytkę DVD i nie wiem jak to zrobić (oczywiście żebym mógł odtwarzać na odtwarzaczu stacjonarnym - Manta). Sam program Nero posiada w sobie wiele programów i nie wiem którego użyć. Próbowałem Vision ale coś musiałem zrobić coś nie tak bo wyskoczyły jakieś błędy. Proszę o pomoc krok po kroku. |
Jak wyglądają te pliki na twoim dysku (jakie mają rozszerzenie)
|
Folder : Gniew Oceanu
Video ts. Bup Video ts. Ifo Video ts.Vob Vts 01 0 Bup Vts 01 0 Ifo Vts 01 1.Vob Vts 02 0.Bup Vts 02 0 Ifo Vts 02 0 Vob Vts 02 1 Vob Vts 02 2 Vob Vts 02 3 Vob Vts 02 4 Vob Vts 02 5 Vob Vts 03 0 Bup Vts 03 0 Ifo Vts 03 1 Vob Prubowałem w Nero Burning Rom, otworzyłem eksploatora tego programu w nowym projekcie i skopiowałem te wszystkie pliki do folderu Video_TS ale nie wypalałem bo nie wiem czy dobrze zrobiłem. Na co powinnem zwracać uwagę przy nagrywaniu na płytę, czy jest możliwość utwożenia obrazu płyty z filmu który jest zapisany na dysku twardym??? |
W Nero Burning Rom wybierz kompilację DVD video i wszystkie pliki przenieś do katalogu Video_TS. I palimy :) Możesz też stworzyć w ten sposób obraz płyty - musisz przestawić tylko nagrywarkę na Image Recorder.
|
Po takim nagraniu odtwarzacz stacjonarny nie będzie miał problemu z odczytem ?
Tak na marginesie czy nie zna ktoś dokładnej instrukcji do Nero lub plik polskiej pomocy, bo ta co jest to jest w języku angielskim. A mam jeszcze kilka pytań np. w Nero jest Nero Recode czy tym programem mogę np. film który jest skompresowany na DVD 5 przekonwerterować na DVD 9 czy wtedy jakość filmu się poprawi? Pytam ponieważ mam film który ściągłem z internetu i był kompresowany z DVD 9 na 5 i ktoś źle skompresował przypuszczalnie Shrinkiem |
Nie powinien mieć problemów. A jakość filmu może się tylko pogarszać przy kolejnych konwersjach. To co zostało już ucięte się nie odnajdzie.
|
Serdeczne dzięki za pomoc.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:04. |