Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   zabezpieczanie płyty DVD przed kopiowaniem (https://forum.cdrinfo.pl/f11/zabezpieczanie-plyty-dvd-przed-kopiowaniem-52550/)

grzes07 25.05.2005 09:04

Cytat:

Napisany przez guzio85
wszystko da sie skopiowac nawet uszkodzoną płyte:) po co robic dziurki które da sie skopiowac:P) po co robic rysy da sie je obejsc:) pozdro :) a wystarczy jeden programik a jaki to juz moja tajemnica:)

witam

ale ty jestes "tajemniczy"?, a do tego zal... :niepow:

ed hunter 24.05.2005 21:06

Cytat:

Napisany przez guzio85
wszystko da sie skopiowac nawet uszkodzoną płyte:) po co robic dziurki które da sie skopiowac:P) po co robic rysy da sie je obejsc:) pozdro :) a wystarczy jeden programik a jaki to juz moja tajemnica:)

jak masz tajemnice to pisz w notatniku nie na forum i nikomu nie pokazuj :jezyk:

a płyty DVD z wesel i innych komunii jeśli są zabezpieczone to dodaniem wielu dodatkowych maleńkich tytułów nie powiązanych z niczym a zawierających błedy CRC.

jak to obejść każdy uważnie czytający forum wie.

i tyle. ide se. 8 )

guzio85 24.05.2005 20:07

Koolo 24.05.2005 19:29

Nic na to nie poradzisz musisz po prostu obniżyć cenę jak nie to twoja strata a zysk dla takich jak ja. DVD z komunii czy wesela przegrywam za 10 zł i zawsze parę groszy jakoś uzbieram.

epol 23.05.2005 08:53

Cytat:

Napisany przez Ufil123
te 2% to płyty kóre niestety już nie ruszają ani na kompie ani na stacjonarnym - zabezpieczone w 100% ;)

Jedyne 100% zabezpieczenie ^_^ ^_^

Ufil123 22.05.2005 23:36

Cytat:

Napisany przez Loczek
To tak jak jeden kamerzysta co filmowal na weselu mojej ciotki :) przechodzil cale wesele z wylaczona kamera :) hehehhe.

przynajmniej nikt nie bedzie chcial skopiowac "orginału"

Czołgista 22.05.2005 23:29

Cytat:

Napisany przez Ufil123
o tym zabezpieczeniu wspominałem juz jakis czas temu ;)

Wiedziałem że gdzieś dzwonili ale nie pamiętałem w którym kościele ;)

@loczek
Czyli ciotka miała fajnie skręcone wesele :wow:

Loczek 22.05.2005 23:22

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Mam nadzieję że nie kręciłeś komunii mojej córki tydzień temu ||

To tak jak jeden kamerzysta co filmowal na weselu mojej ciotki :) przechodzil cale wesele z wylaczona kamera :) hehehhe.

Ufil123 22.05.2005 23:22

Cytat:

jest dogranie czegoś na samym końcu (np. jakaś animacja loga firmy jeśli taką posiadasz) a następnie mechanicznie , igłą uszkodzenie nośnika na samym końcu wypalonego pierścienia.
o tym zabezpieczeniu wspominałem juz jakis czas temu ;)

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=47357

jestem z niego w 98% zadowolony (te 2% to płyty kóre niestety już nie ruszają ani na kompie ani na stacjonarnym - zabezpieczone w 100% ;))

jest to dość skuteczna metoda dla Lalików, uzytkownik bardziej zaawansowany da rade ją ominąć, wystarczy ruszyć głową :niepow:

Czołgista 22.05.2005 20:09

Po pierwsze coś takiego jak EDIT posta działa, 2 takie same posty jeden pod drugim wyglądają idiotycznie.
Twój problem był już kilka razy omawiany , poszukaj to znajdziesz.
Z tego co pamiętam to chyba najbardziej sensowny (jak dla mnie choć filmowaniem się nie zajmuję, zabezpieczam płyt też nie , wręcz przeciwnie :) ) jest dogranie czegoś na samym końcu (np. jakaś animacja loga firmy jeśli taką posiadasz) a następnie mechanicznie , igłą uszkodzenie nośnika na samym końcu wypalonego pierścienia.
A na przyszłość to stosuj system zaliczek lub przedpłat ;)
Mam nadzieję że nie kręciłeś komunii mojej córki tydzień temu ||

Luz_001 22.05.2005 19:37

zabezpieczanie płyty DVD przed kopiowaniem

Witam serdecznie!
Mam problem i proszę o pomoc w ustaleniu programiku do zabezpieczenia płyty DVD przed kopiowaniem!
Nagrałem film I komuni Św i większość ludzi mnie zlekceważyła ponieważ oficjalnie mówi, że sobie poprzegrywa.
Chciałbym choć trochę wstawić jakieś utrudnienie, aby nie kopiowali sobie płyt np. programem Nero Copy.
Serdecznie proszę o poradę, bo już szukam kilka dni stronę, która by mi wyjaśniła mój problem.
Pozdrawiam
Zdzisław

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:45.