![]() |
.mpv - czym się to je.
Witam,
Mam banalne pytanie, dla kogos, kto to już robił i wie coś o konwersji avi do formatu dvd. Otóż, za pmoca programu DVD2CVCD rozkodowałem divx'a do zapisu na dvd. Plik wynikowy to: .mpv. I teraz mam pytanie jak zapisać to cudeńko na dvd, bo prawde mówiąc po raz pierwszy spotkałem się z tym formatem. Pozdrawiam egzystor |
Plik mpv to nic innego jak strumień Video bez dźwięku. Zmień rozszerzenie na m2v i powinieneś mieć jeszcze dźwięk. Wrzuć oba pliki do np: Ifoedita który zapisze to do postaci DVD
|
Dzięki Piotrek, prawdę mówiąc zabierając się za to, nie sądziłem, że to jest aż taka rzeźba, a do tego trwa to w nieskończoność (~8h...). Nie wiem też, czy jest sens tego zabiegu, ale jak uda mi się to wypalić, to sprawdze jaka jest jakość rozkodowanego divx'a. Ifoedita zassałem i popróbujemy.
I wiem wiem, że powinienem najpierw przebrnąć przez faq i pomoc, ale dobrze wiesz jak to jest z nowicjuszami ;) Bdw sorki. Pozdrawiam egzystor |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Piotrek dzieki za pomoc i za przykładowy celltimes :) Niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi :P
Kurdeleczku kolejny programik - Virtualdub - ale może się w przyszłości przydać. Jak rozumiem chaptery dodam sobie po to, żeby łatwiej poruszać się po zawartości płytki, czyli po prostu po filmie. Ale nie będzie to w formie żadnego menu, tylko będę mógł "skakać" przyskiem "idź do nastepnego rozdziału", prawda?. Uffff... no i nie można powiedzieć, żeby nie było z tym wszystkim roboty ;) Pozdrawiam egzystor |
Cytat:
|
Dzięki raz jeszcze. Wieczorkiem może się tym pobawię i może coś z tego wyjdzie ;)
|
Piotrek, dzieki, udało się. Muszę to jeszcze tylko potestować na filmach, tylko dlaczego to tak długo trwa...
|
Cytat:
|
Piotrek, no udało się, ale połowicznie, miałem film z dubingiem... natomiast mam problem z filmem z napisami, owszem program DVD2CVCD, zapisuje mi "plansze" z napisami w bitmapkach .pmp, ale IfoEdit potrzebuje chyba czegoś w postaci .sup... No i katastrofa... Tak, znalazłem program SubToSup jednak on absurdalnie nie przyjmuje formatu sub, a jedynie .idx. Hmmmm... to juz lekka paranoja... szukam wic czego, co zamieni txt na idx, lub sub na idx lub cokolwiek na idx i nie ma nic... jakis czeski programij uruchamiany w konsoli ma takiego helpa, ze nie ma podanego przykladu jak go uzywac, a niby sluzy do konwersji txt na sup... (DvdSupTools)... normalnie rece opadaja... Powiedz jak uzyskac tego idx, a w efekcie sup...
|
No dobra, DvdSupTools, konweruje napisy tylko, że one muszą mieć w txt określony format... klatki a nie czas, a w moim txtjest czas... hmmmm... i co mam niby okreslic klatki kazdej sekwencji recznie i pozamieniac to? ... tylko nie mow, ze tak... ech chyba pojde do wypozyczani i po prostu przepale ten filmik...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:52. |