![]() |
Kupilem palnik DVD i co dalej ?
Witam.
Jestem od dzis posiadaczem palnika DVD, ale od czego zaczac? Szukalem w "szukaj" i niemoglem sie doszukac:/. Mam pytanie co powinienem pokolei "instalowac,ustawiac" zanim zaczne wypalac DVD, chodzi mi o wmiare dokladne wytlumaczenie co i jak, juz zainstalowalem ASPI z tejze stronki, i co dalej? czy ustawiac region? jesli tak to czy PL czy uzyc programu region free,jak go uzywac? itd.Jakie oprogramowanie oprocz DVDDecrypter'a i nero jeszcze mi sie przyda? Mam palnik benQ DW1620 pro. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam. |
Cytat:
Miło że Benka nabyłeś , ja jestem na zakupie ale chyba zaczekam na 1640. Czasem trzeba wejść w nowości :) Co do szczegułów tech. (biosy) Benka to się nie wypowiadam . A jeśli chodzi o programy do kopii bezpieczeństwa swoich filmów to polecam komplet który warto mieć : DVD Decrypter, DVD2one, DVDShrink, DvdReMake, DVDrebuldier + CCE + Avisyntch + RBOpt. O tych programach poczytasz na forum, co i jak. |
Cytat:
To znaczy wyjąć z tej folii takiej :czytaj: :mruga: |
Cytat:
z foli się nie wyjmuje. widziałem to na przykładzie pilotów od tv || a rada dla @mlody_gda: nie wystarczy szukać, trzeba jeszcze to czytać!!! :fiu: |
potem kupic kś i przeczytac jak sie go montuje :D
|
Tak... to jest samo życie.
Ale Kolega jest młody. Z czasem .... :spoko: :) |
Cytat:
Taaaak? A jak będziesz płytę wkładał w zafoliowany napęd? :czytaj: A płytę też pewnie w kopertce trzeba włożyć albo w slimie, no nie? :> :mruga: |
Cytat:
jak wysuwasz tackę to rozklejasz torebkę a o tym, że płyty w kopertach palą się lepiej niż bez pisałem już dawno (łatwiej podpalić papier || ) zaraz dostaniemy za te rady :jezyk: :bicz: 8 ) |
a gdzie go nabyles i za ile, jesli mozna wiedziec :)?
|
zupełnie jak w nowej powieści || , jak będzie skończona to można będzie dać jednego linka i miłej lektury :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16. |