Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Google Twoim przyjacielem? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/google-twoim-przyjacielem-52672/)

Morris 31.05.2005 17:36

Cytat:

Napisany przez legion
google zawsze bylo moim przyjacielem i bedzie :)

To brzmi jak... DOGMA :D

sherrif 31.05.2005 12:10

Cytat:

Napisany przez BD
heheh no coz swiat darmowych uslug jakis czas temu zaczal sie konczyc.
Konta ktore podajesz sa listowane w wielu RBLach i z praktycznego punktu widzenia sa do niczego nie przydatne.

Sens ma tylko platne konto (juz za 50 zl rocznie mozna miec bardz dobre konto).

Ja nie widze tego zeby sie konczyl (szczegolnie po tym jak w ciagu roku pojemnosc skrzynek wiekszych portali liczona jest juz w setkach MB). Podane przeze mnie konta swietnie sie sprawdzaja a za 50 PLN mam 20 :piwko2:

legion 30.05.2005 20:07

google zawsze bylo moim przyjacielem i bedzie :)

nimal 29.05.2005 18:01

bez przesady - jak wprowadza oplaty to ludzie sie odwroca
nie brakuje ani darmowych skrzynek, ani darmowych wyszukiwarek, ani darmowych programow typu google toolbar czy google desktop (swoja droga - naprawde dobry!)
a czemu uzywam google? bo w tej chwili jest najlepszy
jak sie sytuacja zmieni to zmienie strone startowa i domyslny engin w przegladarce - na razie nie widze powodu :)

Smartek 29.05.2005 16:48

Cytat:

Napisany przez BD

w tym nie tylko mailowe, ale i takze hostingowe!

--offtopic--
wrocilem z dzialki po weekendzie i znowu bede marudzil wam na forum :D :P
pozdro ;)

BD 29.05.2005 15:55

Cytat:

Napisany przez sherrif
przeciez jest pelno innych darmowych kont o2, interia, gazeta, onet, wp... jak google zmieni zasady mozna sie przeniesc, zreszta teraz prawie kazdy ma wiecej niz jedno konto (np. ja mam na o2 i gmailu)

heheh no coz swiat darmowych uslug jakis czas temu zaczal sie konczyc.
Konta ktore podajesz sa listowane w wielu RBLach i z praktycznego punktu widzenia sa do niczego nie przydatne.

BD 29.05.2005 15:53

Cytat:

Napisany przez Predi
google juz wcale nie jest takie dobre :nie:

niestety coraz czesciej juz wracam do www.yahoo.com....

Bardzo dobrze spisuje sie rowniez nowy MSN. Szybki i ma bardzo dokladne wyniki.

sherrif 28.05.2005 10:14

Cytat:

Napisany przez Divxtom
No właśnie... zastanawiające... teraz dostajemy google za free... ale kiedyś może się to zmienić.... będziemy płakać i płacić :glaszcze:

przeciez jest pelno innych darmowych kont o2, interia, gazeta, onet, wp... jak google zmieni zasady mozna sie przeniesc, zreszta teraz prawie kazdy ma wiecej niz jedno konto (np. ja mam na o2 i gmailu)

Divxtom 27.05.2005 23:57

No właśnie... zastanawiające... teraz dostajemy google za free... ale kiedyś może się to zmienić.... będziemy płakać i płacić :glaszcze:

Morris 27.05.2005 08:59

Cytat:

Napisany przez Predi
i tak zostanie :D bo napisalem to z powodow: 1) rownie dobrze mogloby byc niech wyszukiwarka bedzie Ci przyjacielem ale to by gorzej wygladalo a google jest juz jakby symbolem wiec ;) 2) jakby nie patrzec google jest najlepsza wyszukiwarka.... a kiedy to sie zmieni (a wlasnie pisalem ze zaczyna byc lepiej gdzie indziej ;) ) to i podpis sie zmieni :D

;) Niech YAHOO będzie Twoim przyjacielem też nieźle brzmi... :spoko:

Plikoskop może nie, ale NETsprint już lepiej :)
Może się wybiją...

ech... co tu dużo mówić: przerażająca jest wizja Sida. :\
Chyba skończę z gmailem. :wsciekly:

woitas 27.05.2005 06:44

Cytat:

Napisany przez MariuszV
To ze na pierwszym miejscu po wpisaniu kretyn wyskakuje lepper nie wzielo sie stad ze ktos zaplacil za to goolge...

Polega to na tym ze im wiecej razy link do jednej strony (w tym przypadku posla Leppera) pojawi sie na innych stronach tym wyzej ukaze sie ona w google.

Byl z tym wlasciwie ciekawy przypadek gdyz znaleziono taki link ukryty na stronach PO ale zaraz po tym zostal on usuniety ;)

podałem tylko hipotetyczny przykład :P

rembrant 27.05.2005 05:38

Cytat:

Napisany przez Predi
i tak zostanie :D bo napisalem to z powodow: 1) rownie dobrze mogloby byc niech wyszukiwarka bedzie Ci przyjacielem ale to by gorzej wygladalo a google jest juz jakby symbolem wiec ;) 2) jakby nie patrzec google jest najlepsza wyszukiwarka.... a kiedy to sie zmieni (a wlasnie pisalem ze zaczyna byc lepiej gdzie indziej ;) ) to i podpis sie zmieni :D

a to tak nie jest? :D

Predi zgadzam sie z Toba ze google cos slabna, szukalem mojej strony za pomoca onetu po wpisaniu odpowiedniecgo ciagu znakow pojawila sie na 2 pozycji, szukalem na google nikaki, i sprawdzilem na yahoo - znalazla sie :D

:piwo:

MariuszV 27.05.2005 01:18

Cytat:

Napisany przez woitas
od dawna wiadmo, że google zarabia na sponsorowanych wynikach wyszukiwań.
za odpowiednią opłatą można zagwarantować sobie, że po wpisaniu np. burak na pierwszym miejscu pojawi się strona andrzeja leppera :P

To ze na pierwszym miejscu po wpisaniu kretyn wyskakuje lepper nie wzielo sie stad ze ktos zaplacil za to goolge...

Polega to na tym ze im wiecej razy link do jednej strony (w tym przypadku posla Leppera) pojawi sie na innych stronach tym wyzej ukaze sie ona w google.

Byl z tym wlasciwie ciekawy przypadek gdyz znaleziono taki link ukryty na stronach PO ale zaraz po tym zostal on usuniety ;)

Predi 26.05.2005 23:17

Cytat:

Napisany przez Morris
@Predi: W Twoim podpisie wciąż jednak jest "N I E C H . . G O O G L E . . B E D Z I E . . T W O I M . . P R Z Y J A C I E L E M" ;) :>

Cytat:

Napisany przez woitas
można zagwarantować sobie, że po wpisaniu np. burak na pierwszym miejscu pojawi się strona andrzeja leppera

a to tak nie jest? :D

woitas 26.05.2005 23:00

od dawna wiadmo, że google zarabia na sponsorowanych wynikach wyszukiwań.
za odpowiednią opłatą można zagwarantować sobie, że po wpisaniu np. burak na pierwszym miejscu pojawi się strona andrzeja leppera :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16.