![]() |
jest program MP3 Gain się nazywa podobno :) wyrównuje głośność mp3
|
:nie: Dzięki Wojtas to chyba wyczerpuje temat.Jeśli dobrze cię zrozumiałem na mp3 nie ma jeszcze sposobu,chyba że się mylę?
|
Cytat:
Jeżeli tworzysz w nero kompilację Audio CD to program automatycznie przed wypaleniem płyty konwertuje mp3, do wav'a (taka płyta jest później widziana w większości odtwarzaczy CD jak zwykła płyta Audio CD). Natomiast, jeżeli chcesz nagrać to jako płytę z mp3 to musisz wypalić to jako dane (kompilacja CD-ROM (ISO)). Z tym, że w pierwszym przypadku nero daje Ci możliwość ingerencji w materiał, (czyli normalizacja dźwięku itd... itp...) a w drugim przypadku nie daje takiej możliwości. pozdr. |
:nie: Wszystko dobrze tylko nie każdy ma nagrywarkę DVD ,a po drugie bo tu czegoś nie rozumiem,chodzi o MP3 nie o MPC,WAV czy co tam jeszcze.
|
Cytat:
|
jeśli robisz płytę audio z plików mp3 to można normalizować głośność, ale jeśli to płyta z plikami mp3 to tylko jak pisał kolega wyżej.
|
ponowna konwersja do mp3
|
Cytat:
Te mp3 mozesz nagrac na DVD jako dane - kilka plytek :P |
wpadła mi właśnie taka myśl że można by (razem czy osobno? szczegóły)odwrócić ten proces
|
:haha: to pięknie,taniej by chyba wyszło kupić pilota
|
Jeżeli mp3 będzie konwertowany na wav'y to pomnóż to sobie razy dziesięć. (w każdym razie coś koło tego).
|
podziałało z opcją audio cd tylko jedno małe ale,będę musiał zostać przy iso albo kupić wytwórnię płyt.Mimo to wielkie dzięki za wyjaśnienia.(pytanie retoryczne:ile potrzeba płyt aby nagrać ponad 36GB MP3 w ten sposób ? )
|
Pliki, które masz w kompilacji to, to okno po lewej stronie (oczywiście wcześniej ustalasz, że ma to być kompilacja audio). Ty prawdopodobnie nie wybrałeś, że ma to być kompilacja audio lub klikasz w oknie po prawej stronie (a to jest menadżer plików).
|
nie bardzo wyświetla mi się :Informacja o pliku/folderze
|
Zaznaczasz utwory, które masz w kompilacji klikasz na nich prawym, z menu kontekstowego wybierasz właściwości, po czym przełączasz się na zakładkę filtry.
Chyba o to chodzi? pozdr. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:02. |