Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Wiele sesji na DVD+RW (https://forum.cdrinfo.pl/f15/wiele-sesji-dvd-rw-52709/)

Portalnet 27.05.2005 17:17

Wiele sesji na DVD+RW

Witam
Ile max sesji da sie nagrac na plycie DVD+RW aby mozna bylo je potem swobodnie odczytac ? ( tak z doswiadczenia) - plytka oczywiscie Verbatima DVD+RW x4

Portalnet 28.05.2005 09:39

hmm , czyzby nikt nie wiedzial ?

Chce uzyc plyty DVD+RW do nagran wielosesyjnych - co jakis czas bede dogrywal nowa porcje danych ( poprzez Nero) i chcialbym sie dowiedziec do ilu sesji takich moge nagrac aby potem bez zadnych problemow mogl je odczytac na kazdym napedzie DVD( czy to nagrywarka czy to DVD-ROM)

joujoujou 28.05.2005 13:08

Cytat:

Napisany przez Portalnet
hmm , czyzby nikt nie wiedzial ?

[...]

Wygląda na to, że masz szansę być tym pierwszym, który będzie wiedział i się z nami tą wiedzą podzieli. :taktak:
Po prostu spróbuj, wg mnie ilość sesji nie ma znaczenia.
Poza tym, cierpliwości, akurat może nikogo nie ma na forum, kto ma czas i duże doświadczenie w tym zakresie. :D

Portalnet 28.05.2005 13:22

bardzo chetnie - tylko ja bede nagrywal dosc wazne dane ktorych utrata bedzie mnie duzo kosztowala - wiec myslalem ze moze juz ktos probowal albo mial pecha i przy pewnej ilosci sesji plyta siadla i moglby sie tym podzielic do ilu sesji dzialalo dobrze.

joujoujou 28.05.2005 13:28

Tak jak pisałem, jeśli nic nie pomylisz w momencie dogrywania kolejnej sesji (mnóstwo na forum jest tematów typu "ratunku, dograłem sesję i nie widać poprzedniej") to powinno być tak, że zawsze widać wszystko.
A tak na marginesie: skoro masz zamiar nagrywać bardzo ważne dane, to nie lepiej nagrywać na CD romie i zamykać sesje? Przecież płyty drogie nie są, a bezpieczeństwo danych chyba ważniejsze? :D

karel48 28.05.2005 14:17

Najnowsze nero wyraźnie sygnalizuje że druga sesja może być niewidoczna na niektórych DVD-ROM oraz odtwarzaczach stacjonarnych- ja również zacząłem nagrywać bajki dziecku na płytke DVD w trybie wielosesyjnym - nagrałem dopiero pierwsza sesję - ale z tego co próbowałem to mialem problemy z DVD-RW w trybie wielosesyjnym, które objawialy się tym iż odtwarzacz stacjonarny nie widział właśnie drugiej sesji.
Ryzyk - fizyk. ;)
:piwo: l

PIOTR34 28.05.2005 15:49

Może nie jestem guru w tym temacie, ale takie problemy występują zazwyczaj na systemach starszych od Windowsa 2000 czyli 95/98/Me. Nagrałem kiedyś 2 płyty wielosesyjne i do dzisiaj chodzą, obie sesje są rozpoznawane.

@karel48 Pierwsze słyszę, żeby ktoś nagrywał filmy w trybie wielosesyjnym.

karel48 28.05.2005 19:37

Przecież wyraźnie napisałem - nie filmy a bajki - a dokładnie dobranocki , zgrywam je po odcinku na płytkę żeby moja mała mogła sobie oglądać na stacjonarce a nie czekać aż tatuś uzbiera całą zawartość nośnika.
Większość z nich leci w TV raz na tydzień więc trzeba by długo czekać żeby zapełnić płytkę ...
Teraz to chyba jasne ...
;)

PIOTR34 28.05.2005 21:43

Cytat:

Napisany przez karel48
Przecież wyraźnie napisałem - nie filmy a bajki - a dokładnie dobranocki , zgrywam je po odcinku na płytkę żeby moja mała mogła sobie oglądać na stacjonarce a nie czekać aż tatuś uzbiera całą zawartość nośnika.
Większość z nich leci w TV raz na tydzień więc trzeba by długo czekać żeby zapełnić płytkę ...
Teraz to chyba jasne ...
;)

Teraz to kapuję ;)

momo 28.05.2005 22:10

Uwaga Na multisesje na DVD

Cytat:

Napisany przez Portalnet
Witam
Ile max sesji da sie nagrac na plycie DVD+RW aby mozna bylo je potem swobodnie odczytac ? ( tak z doswiadczenia) - plytka oczywiscie Verbatima DVD+RW x4

Standard DVD nie przewiduje multisesji

Tak więc każdy program realizuje ją na swój sposób, czytniki różnie obsługują takie rozwąizania więc jeśli chcesz mieć pewność przetestuj kombinacje "soft do nagrwania+ czytnik DVD" albo ... zapomnij do czasu aż życie ustali jakś standard...

czołem

PIOTR34 28.05.2005 22:38

Ilość załączników: 3
Testowane przed chwilą płyta DVD+RW Emtec

demek 28.05.2005 23:42

ja nagrywam na platynie x4 + i nie ma problemow z multisesjami a nawet ich bylo po 20:)

karel48 29.05.2005 11:28

Cytat:

Napisany przez demek
ja nagrywam na platynie x4 + i nie ma problemow z multisesjami a nawet ich bylo po 20:)

I to się nazywa optymistyczne zakończenie tematu :)
:banan3:

demek 29.05.2005 12:38

na stacjonarce manty tez sie czytala, na innych nie sprawdzalem:)

karel48 29.05.2005 17:06

I to mi wystarczy bo jestem w posiadaniu Emperorka 2
:piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:49.