![]() |
Plextor leci sobie w kulki
Proponuję poczytać ten wątek: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=138061
Dla tych, którym się nie chce czytać wątku na cdfreaks - Plextor rozesłał zastraszające e-maile do autorów nakazujące zakończyć rozwój bezpłatnych programów PxScan (alternatywa dla plextorowego PexTools) i Pxlinux (linuxowy odpowiednik PxScan (Plextor nie udostępnia swoje narzędzia narzędzia dla użytkowników Linuksa). To niefajnie, że mimo okropnie wysokiej ceny ich napędów chcą jeszcze zmusić do kupowania drogiego PlexToolsXL. |
dostajesz do boxa;) ale to jest chore zeby za soft do sprawdzania tego co mamy jeszcze placic u producenta napedu
|
PlexTools Pro dostaje się boxa. Nowego PlexToolsXL niestety nie :-(
|
sonon-- plextools pro dostajesz za free z napedem ! wiec w czym masz problem ?
|
Problem w tym, że Plextor zakazuje rozwoju softu pod Linuksa oraz bezpłatnego PxScana. Czy uważasz, że to w porządku zabijać scenę, która robi soft będący alternatywą dla dołączonego? Czasem taki soft może być lepszy...
Nie wspominam już o tym, że Plextor nie daje aboslutnie żadnego narzędzia użytkownikom Linuksa i innych systemów. |
Oczywiscie ze jest nie fair ... zycie ... pewnie nastepnego plexa juz nie kupie.
|
Ja dodam tylko:
A nie mówiłem ... :czytaj: :czar: Też mi coś: Plextor Banda zdzierców :bicz: |
W zwiazku w tym, ze sprawa rozchodzi sie coraz wiekszym echem, a odpowiedzi ze strony plextora brak, wyslalem w tej sprawie maila do alstora, zobacze co oni na to ...
|
Dobry pomysł, czekam na odpowiedź Alstora :-)
|
hymmm.... już wiem jakiej nie będzie firmy moja następna nagrywarka.
też jestem ciekawy odpowiedzi... |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:31. |