![]() |
I właśnie nie wiem jak zdeklarować menu jako panoramiczne ????????????
|
Jasne, gdyż menu panoramiczne normalnie tez musi być 720x576, ale przez to "wyciągnięta" klatka panoramiczna wygląda jak ścisnięta po bokach.
Normalnie taką planszę musisz przygotować jako obrazek 960x576 - dodac przyciski, itd i przed wrzuceniem z powrotem do programu do authoringu ścisnąc ją do 720x576. Jeżeli teraz w programie do authoringu zadeklarujesz menu jako panoramiczne to automatycznie zostanie ono rozciągnięte i plansza menu zacznie wyglądać naturalnie... Pozdrawiam! |
Cytat:
Przypuszczam że powinna być jakaś komenda która to wymusza. Próbowałem wrzucić orginalne menu jako dodatkowy PGC w menu ( DVDRemake ) i następnie go dezaktywowałem i wtedy to pierwsze menu zrobiło się panoramiczne. Mógłbym tak zrobić na stałe ale mam dwa menu mimo że to pierwsze jest nieaktywne, a w podglądzie na dvdshrinku widać to drugie menu. |
Menu zeby bylo panoramiczne, to musi byc tak oryginalnie zrobione.
Jak w jakis sposob zmusisz oryginalne menu 4:3 do odtwarzania sie jako panoramiczne, to w najlepszym przypadku rojada Ci sie wszystkie przciski zrobione jako napisy. Jezeli jest panoramiczne, to musi tak sie dac skopiowac i odtwarzac... Pozdrawiam |
Menu w wersji panoramicznej
Co zrobić żeby obraz menu pojawiał sie w wersji panoramicznej. Czy można to zrobić w PGCEdit albo DvdRemake ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:27. |