![]() |
@yuhri
Sprawdź napięcia - może zasilacz przestał wyrabiać. Nie ma konfliktów w managerze urządzeń? |
Zamien seagate'a z samsungiem i ustaw hdd jako master. Powinno pomoc. Mozesz zrobic jeszcze inaczej: na ide1 hdd (M) lg (S) na ide2 dwie nagrywarki dvd
|
mam taki proble: dotychczas nagrywałem płytki audio na LG 16x i lite-onie 1673S i chodziły bez problemu- zawsze z max prędkością.nie było buffer underrun czy problemów z odczytem-nawwet na starych odtwqarzaczach stacjonarnych. po tyma jak dołożyłem Samsunga 120 i kontroler FireWire zaczęły się problemy. dotyczą one obu nagrywarek- spadek buforu, kasacja płytek, nie przchodzi weryfikacji - wywala 100000 błędów odczytu, płytek wogóle nie czyta żaden odtwarzacz.
konfig mojego grata: IDE 1 MASTER - SAMSUNG SP 1213N SLAVE - SEAGATE ST 3600015A IDE2 Master LiteOn DVDRW SOHW1673S bios JS07 Slave LG CD-RW GCE 8160 bios 2.01. LG służy jako cd-rom nagrywam przy pomocy NERO 6.6.0.5. bardzo prosze o pomoc, nagrywam głównie audio i ta sytuacja bardzo mnie denerwuje. |
Nie widzę nigdzie opcji edycji własnego postu, więc pisze post pod postem, za co przepraszam.
Nagrałem składankę audio na płytce Verbatim z prędkościa 8x i teraz ładnie odtwarza na wieży. Dzięki za podpowiedzi. Pozdr. |
Spróbuje w takim razie na lepszej plycie.
I wcale tych 20 gr nie żałuje, tylko porównuje do poprzedniej mojej nagrywarki, która paliła te płytki bez problemu. Pozdrawiam :) |
Cytat:
Cytat:
niewiem jak u ciebie w miescie ,ale u mnie full wypas Verbatim pastel z kija kosztuje 90gr zwykly 80gr ,zwykle cdki teraz sa tansze od barszu wiec niema co zalowac 20 groszy :) |
Cytat:
|
Cytat:
Nie szkoda ci nerwow dla tych raptem moze 20gr roznicy? |
zobacz jak będzie na innych płytach.
|
Podłączś się pod temat.
Nagrałem sobie składankę Audio i stacjonarny odtwarzacz CD nie chce jej odtwarzać. Po włożeniu do niego płyty pokazuje mi ilość utworów, ale w momencie gdy naciskam "Play" nic sie nie dzieje. Na komputerze odtwarza dobrze (na różnych napędach optycznych - CD, DVD). Nagrywałem tak jak zawsze na innych nagrywarkach - programem Nero > Audio i bezpośrednio z mp3 (program sam konwertuje plik do odpowiedniego formatu). Na innej nagrywarce nie było problemu, a teraz zonk. Nagrywarka to LG GSA 4163b z biosem 105. Płyta Omega CD-R 700MB. Macie jakieś sugestie? Z góry dziekuję. |
Cytat:
na 100% płyty do kitu egzotyczne marki pozostawiam w sklepie :D edit: hehe , pokręciły mi się zakładki w mozilli :) |
Wypalam zreguły na Verbatimah Crystal w programie Nero,a ripuję w Easy CD-DA Extractor i CDex.
Dzięki "AREPO" za rady sprawdzę to o czym napisałeś i dam znaka. |
Na jakiej płycie nagrywałeś ?
Jaki program używasz do zgrywania ścieżki audio z płyty CD, a jaki do wypalenia ? Rozumiem, że wszystkie pliki *.wav, które nagrywasz są w porządku. Jak płyta odczytywana jest w kompie ? Jeśli płytka odtwarza się bezbłędnie w komputerze lub innym odtwarzaczu, to proponuję zmienić nośnik. Możliwe, że Twoja wieża ma problem z danym barwnikiem. Ja miałem kiedyś taki problem z płytami Media Store (dawne dzieje). W przypadku gdyby na nagrywarce też pojawiły się trzaski, zrób jakieś testy nośnika np.: - spróbuj zripować nagraną płytę programem EAC w trybie pewnym i zobacz czy nie będzie błędów (płyta powinna się zgrać) - skanowanie powierzchni w Nero CD-DVD Speed. Menu ***8222;Dodatki***8221;-***8222;ScanDisc...***8221; i Test powierzchni (wszystko musi być OK) - test ilości błędów C1 i C2 w kProbe lub Nero CD-DVD Speed (płyta audio dobrze nagrana jest wtedy gdy C1<=220 ; C2=0) możliwe, że trafiłeś po prostu na jakieś trefne płyty. Daj znać co i jak. |
Cały dowcip polega na tym, że nagrywam z prędkością 8x
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:34. |