![]() |
Bios...
Może ktoś się orientuje jak na dysku można znaleść pliki od biosa.
Przynajmniej jakie mają rozszeżenie. Z góry dzięki :ysz: :ysz: |
ze co, ze jak ? na dysku pliki biosu ? pierwsze slysze o czyms takim, bios nie jest zapisany na dysku .
|
Bios jest zapisany w eepromie na płycie głównej.
Na dysku go nie znajdziesz na pewno. :P |
A może on chce firmware do dysku...? :)
|
Cytat:
|
tez nie za bardzo lapie o co mu chodzi:) bios na dysku?:) dobre:)
|
Mam płyte główną asusa i wraz z nia krązek cd dostalem i na nim jest między innymi program o nazwie ASUS MyLogo i po włączeniu go otwiera mi się drzewko systemowe mam je z dwóch stron coś jak w total commander i pod nim jest napisane :
Pleas specify the orginal BIOS file! To co to znaczy w takim razie?? |
moze to program do aktulaizacji biosa czy cos i musisz mu podac plik .bin z nowym biosem ?
|
do aktualizacji biosa mam program ASUSUPDATE!!!!!!
A jeszcze jak w tym programie ASUS MyLogo zaznacze jakiś, obojętnie plik to mi wyskakuje : Invalid BIOS file format, please specify another one Więc??? |
Ten twój program jest chyba do zamiany loga asusa, które wyświetlane jest podczas bootowania... Trzaba chyba zrobić backupa twojego biosu, otworzyć go tym programem podmienić logo na jakie tam chcesz i wgrać zmodyfikowany bios! (to tylko moja teoria) :P
|
asus
Ilość załączników: 1
wiec ten program zmienia logo startowe komputera !
uruchamiasz go -pokazujesz plik biosu ktory sciagles ze strony asusa z www. (jak na fotkach) nastepnie pokazujesz ktore zdjecie ma byc twoie logo ! klikasz next i masz zmodyfikowany bios do twojego asusa ! ze zdeciem np. tesciowej :piwo: |
asus bos
dalej
|
asus bios
dalej
|
asus bios
po skonczonej operacji masz plik BAK. ze zmodyfikowanym biosem !
ktorego wgrywasz do matherboard ! programem AsusUpdate |
aha to luz a jaki to plik ze strony asusa musze ściągnąć prosze o podpowiedź!!??
I dzięki zarazem już kumam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:13. |