![]() |
ja tam slysze kiedy pracuja dyski...ale moze dlatego ze mam wyczulony sluch:)
|
Cytat:
U mnie podobny objaw był przy sflashowaniu na biosa od Sony DRU-700A Ale tylko przy nagrywaniu :taktak: U ciebie świeci cały czas? Nawet jak napęd stoi i nie ma w nim płyty? :idea: |
niekoniecznie o takie rozwiazanie mi chodzilo... mozesz mi powiedziec jak wtedy mam sprawdzac czy dysk cos robi czy nie ??
p.s. prosilbym o jakies madre rozwiazanie a nie typu powyzszego, bo jakbym tak chcial to bym nawet posta nie pisal. |
odlacz diode z plyty:)
|
LiteOn 812S@832S problem
Witam
Od mniej wiecej 8/9 miesiecy posiadam LiteOna 812S@832S zawsze flashowalem najnowszym biosem do 832S jak tylko codeguys go rozkodowali. Z tego co pamietam to ostatnie flashowanie bylo kilka miechow temu. Wszystko bylo OK do wczoraj. Od razu musze napisac ze nagrwarka odczytuje/zapisuje nadal bez problemu. Problemem jest non stop palaca sie dioda sygnalizujaca odczyt HDD na obudowie (nie ta w napedzie). Po odpieciu nagrywarki wszystko wraca do normy. Sprawdzalem juz to na innym kompie i jest to samo. Na PATA mam podpieta tylko ta nagrywarke. Dysk mam SATA. Probowalem podlaczyc do drugiego kanalu jak i zmieniac zworki master/slave. Nawet probowalem ponownie reflashowac tym samym biosem ktorego posiadam od dawna (VS0G) spatchowanym jak i niespatchowanym. I nadal dioda sie swieci non-stop niezaleznie od tego co zrobie (no chyba ze odlacze naped. Czy ktos mi moze pomoc ?? Dzieki z gory |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:38. |