![]() |
Nie Kupie !!! Uwagi dotyczące działu Kupię/Sprzedam/Zamienię
Na początek przepraszam za Caps Lock w tytule, ale :
Szlak mnie trafia z tymi ogłoszeniami. :klnie: Jak nie link do Allegro to chwalipięctwo co mają. Ludzie jak chcecie coś sprzedać to podajcie jakąś cenę wyjściową Bo nie wiem czy warto się tymi towarami interesować czy kolejni którzy chcą zarobić. Proponuje aby moderatorzy zmienili zasady tego działu: Bez linków do Allegro i jakakolwiek cena wyjściowa. |
Za.
|
1. Dlaczego nie dawać linku do aukcji na allegro?
2. Jest chyba dział "propozycje, sugestie, błędy" :taktak: |
za
|
Za
|
za :taktak:
|
Za :tak!:
|
A mnie to rybka.... jak ktos nie chce to przeciez nie musi takiego posta przegladac...
|
Za przeciw linkom do allegro i komercyjnym ogloszeniom.Za za podaniem ceny wyjsciowej.
|
Cytat:
Oczywiście tępimy i będziemy nadal tępić reklamy sklepów, jakichś hurtowników itd. Takie osoby zapraszamy do działu Reklama ;) |
Cytat:
Często wygląda to tak : - mam to i to (tutaj wielki opis), chętni proszę się zgłaszać - dalej wszelki kontakt z gościem się kończy, albo rozpoczyna się dyskusja o posiadanym sprzęcie - zaproponuj swoją cenę i jeśli będzie mi odpowiadać to towar jest twój - naturalnie zaproponowana cena przechodzi bez echa czyli nie odpowiada ... - skontaktuj się ze mną meilem lub na GG to ustalimy cenę - często okazuje się, że urządzenie już niby sprzedane, albo podana cena jest tak wysoka, że lepiej trochę dołożyć i kupić nowe w sklepie ; czasem człowiek licytuje się z gościem i odnosi wrażenie, że to on próbuje go naciągnąć dając tyle ile w obecnej chwili warta jest rzecz (niektórzy nie są wstanie pojąć, że sprzęt traci na wartości) - link do aukcji allegro ***8211; nie wspominając o robieniu reklamy, to są osoby, które nie mają konta na allegro, więc tamtejsze aukcje ich nie dotyczą, w innym przypadku udali by się od razu tam, a nie przeglądali ogłoszenia na forach Muszę też wziąć w obronę sprzedających, brak konsekwencji ze strony osób, które zgłosiły się do kupna przedmiotu również bywa denerwująca. Powyższe spostrzeżenia są wynikiem moich doświadczeń z tym działem, próbowałem tutaj zarówno sprzedawać jak i kupować, niestety nieskutecznie, może miałem pecha ?. Podsumowując : - podanie ceny wyjściowej to konieczność, świadczy o poważnym podejściu sprzedającego do sprawy - linki do allegro tylko w ostateczności, ale wtedy zaznaczać to w tytule tematu np.: nazwa przedmiotu ***8211; link allegro - przydaje się również informacja o sposobie zapłaty za przedmiot To tyle moich wypocin. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów ;) |
No wlasnie chodzi o sklepy itp. "duze" instytucje, a nie osoby sprzedajace pojedyncze rzeczy raz na x czasu
|
2x za
|
też mi sie to podoba jestem za
|
Co do ceny to sie zgadzam w 100% musi byc i juz !!!, jezeli chodzi o linki allegro to nie mam nic przeciwko...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:07. |