Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak sprawdzić czy k. graf. ma VIVO (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-sprawdzic-czy-k-graf-ma-vivo-52788/)

bOObi 29.05.2005 21:42

Jak sprawdzić czy k. graf. ma VIVO

Witam serdecznie!
Chcialbym od was uzsykac odpowiedz na nastepujace pytanie. Mianowicie jak moge spawdzic czy moja karta graficzna ma wejscie i wyjscie video. Kiedy brat ja kupowal sprzedawca powiedzial mu ze to jest karta vivo ale ze byl to oem to nie mam tego jak sprawdzic inaczej niz programowo w windowsie. Niby sterowniki WDM instaluja sie poprawnie i wszystko wszędzie pieknie widac, ale we wlasciwosciach karty nic nie pisze o we/wy. Ktos moze wie jak to moglbym sprawdzic. Chyba jestem za leniwy zeby na darmo rozplatywac kable za telewizorem i przenosci moj 100kilowy odtwarzacz VHS. Z gory dziekuje :)
Pozdrawiam, bOObi

B@rtek 29.05.2005 21:51

Powinieneś mieć taki dosyć duży scalak na karcie :taktak:

Jeżeli będzie gdzieś wolnie miejsce, a wkoło będę same nóżki a nie będzie scalaka to nie masz VIVO :nie:

Poprawcie mnie jak się mylę :taktak:

AleX69 29.05.2005 21:56

taa ... chyba tak bedzie najprosciej

scalak bedzie mial najczesciej nazwe na karcie nvidi... philips :D

bOObi 29.05.2005 22:03

hmm... no to sprawdze... a mniej wiecej gdzie moge sie tego scalaka spodziewac??

ps... a co z jakims dodatkowym gniazdem z tylu? mam S-Video i cos na wzor gniazda ps2... taki okragle...

AleX69 29.05.2005 22:07

Cytat:

Napisany przez bOObi
hmm... no to sprawdze... a mniej wiecej gdzie moge sie tego scalaka spodziewac??

nooo ... napewno nie na mobo :>

B@rtek 29.05.2005 22:13

Będzie (lub nie) na górnej stronie karty, czyli tam gdzie nie ma radiatora :taktak:

Wawelski 29.05.2005 23:34

A nie prościej pooglądać złącza, jakie ma wyprowadzone karta?

joujoujou 30.05.2005 00:46

Najprościej i najpewniej IMO byłoby coś podłączyć i zrobić przechwyt.
Rozplącz te kable, przy okazji porządek zrobisz, na pewno rodzinka będzie zadowolona, że się starasz. :mruga:
Ja bym tak zrobił. :taktak:

ro29 30.05.2005 01:31

Cytat:

Napisany przez Wawelski
A nie prościej pooglądać złącza, jakie ma wyprowadzone karta?

Po pierwsze - powyższe święta prawda !
I jak napisałeś - to dodatkowe gniazdo podobne do PS2 to na 99% właśnie wyjście telewizyjne. I potrzebujesz przejściówki na Euro lub CINCH i już można sprawdzać - podłączająć do TV, oczywiście
A wejścia video mają chyba tylko już droższe karty (może się mylę?).

I ostatnia kwestia - a szukałeś opisu tej karty w Internecie (na Forum też mogłbyś wrzucić dane - typ itd.- było by na pewno łatwiej).

A ciekaw jestem, jaki masz odtwarzacz, co waży 100 kg ?
Pozdrawiam
ro29

joujoujou 30.05.2005 02:20

@ro29, wyjście telewizyjne (TVout) obecnie mają prawie wszystkie karty graficzne, naszemu koledze zapewne chodzi o to, czy karta ma również wejście. :)
Co do sprawdzenia w internecie masz jak najzupełniej rację - od tego bym zaczął.

@bOObi, skoro nie chce ci się ruszać magnetowidu to najwyraźniej vivo nie jest ci potrzebne. ;)

kizio 30.05.2005 14:15

Cytat:

Napisany przez ro29
...
A ciekaw jestem, jaki masz odtwarzacz, co waży 100 kg ?
...

To była metafora (chyba)

B@rtek 30.05.2005 15:49

Wejścia i wyjście znajduję się w tym samym gnieździe, więc po co ma sprawdzać jakie posiada?

Masz na bank gniazdo S-Video :taktak:

Wawelski 30.05.2005 16:04

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Wejścia i wyjście znajduję się w tym samym gnieździe, więc po co ma sprawdzać jakie posiada?

Masz na bank gniazdo S-Video :taktak:

Ciekawe. W AIW mam osobno (i to jedyna karta VIVO jaką mam)

B@rtek 30.05.2005 16:27

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Ciekawe. W AIW mam osobno (i to jedyna karta VIVO jaką mam)

Czyli masz albo jakąs lepszą kartę, albo taką wersję Deluxe lub Ultra :taktak:

Nic tylko się cieszyć :D

bOObi 30.05.2005 21:48

No panowie, ganizado mam jedna a ze karta od nVidia to PHILIPS na niej widnieje. Mam tego scalaka czyli mam vivo z tego co mowicie. Czyli i tak wyszlo na to ze musze robic porzadek z kablami w najblizszym czasie :blee: 100 kilo to metafora oczywiscie, ale mysle zei tak nie jest duzo lzejszy niz napisalem :P Dzieki za pomoc. Zaopatrze sie w soft z tematu o VIVO zalozonego przez epola i bede probowal swoich sil.
Pozdrawiam serdecznie :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08.