![]() |
Przegrywanie kopii - Problem
Czesc Wam !
Wiec posiadam oprogramowanie nawigacyjne na plycie CD-R. Jest to kopia, ktora otrzymalem. Poniewaz nie chce, zeby mi sie ta plytka szybko zniszczyla, postanowilem sobie zrobic druga kopie, zeby miec zapas. No i tutaj pojawil sie problem. Przez CloneCD plytka sie ladnie przegrala, uzywam nosnikow TDK. Wszystko poszlo gladko, plytka jest jednak nieodczytywana przez czytnik w aucie. Jak wloze pierwotna kopie to wszystko dziala. Sprobowalem potem nagrac plyte przez Nero, ale nie da sie jej przegrac, bo otrzymuje komunikat, ze plyta jest chroniona. Reasumujac: 1. Przez CloneCD plyte udalo mi sie przegrac, ale nie dziala ona, nie wiem dlaczego. 2. Przez Nero nie udalo mi sie przegrac plyty. Teraz moje pytanie do Was: Jak moge sobie skopiowac ta plyte, zeby miec zapasowa w domu ? Jakos to sie musialo komus udac, skoro dal mi kopie. Dzieki z gory za pomoc Pozdrawiam Maciek |
Wpierw musisz dowiedzieć się jakie jest zabezpieczenie na płycie, możesz poszukać na google.pl lub wykryć programami np A-Ray Scanner itp...
Clone cd nie jest najlepszym programem do robieni kopii zapasowych płyt lepszy jest alcohol 120%. Niepiszesz jaką nagrywarką robiłeś kopię (jak jakiś antyczny model to może nie podołać zabezpieczeniom). Ps. A gdzie oryginał. Kopia kopii (troczę naciągane piractwo) |
Raczej - jak jest to kopia, to zabezpieczenia juz tam nie ma, co najwyzej jakies resztki.
Uzyj Alkohola 120% ew. profilera. Ew. zrob sobie obraz Alcoholem i sprawdz spod virtuala, czy chodzi, a pozniej nagraj. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:40. |