Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Czy warto ją kupić??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/czy-warto-ja-kupic-52801/)

SqnHead 30.05.2005 13:30

Czy warto ją kupić???

Witam. Chce teraz sobie zmienić nagrywarke na coś lepszego niz liteon :-) czyli chyba wszytsko jest lepsze :-) Oczywisćie nagrywarke DVD DL Chce. Czy ktos wie jak sie sprawuje taka nagrywarka: ASUS DRW-1608P 16x8x/32x24x40x/16x Lub hmm chociaz sam niewiem, niektórzy twierdzą że to dobry sprzęt ale dyski robią lipne: Samsung TS-H552U.

Generalnie moge te modele kupic za ciekawe pieniądze dlatego je biore pod uwage. Ale może jakies inne propozycje.

Z góry dzięki

p.s. Znalazłem taki model PLEXTOR PX-716A a co o nim wiecie

melag 30.05.2005 13:56

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=44017

:czytaj:

:bluzga:

VIZZARD 30.05.2005 14:05

Cytat:

Napisany przez SqnHead

p.s. Znalazłem taki model PLEXTOR PX-716A a co o nim wiecie

W zasadzie wszystko ...

:D

SqnHead 30.05.2005 15:24

No to czy warto tego Plextora wziąść??? Bo moge go za 380zł kupic wiec hycba to dobra cena. A sprzęt jak sie sprawuje?? sa jakies problemy????

Aha sorki ze umiesciłem nowy post ale nie przesiaduje na tym forum jestem tu sporadycznie i nieznam super zasad, a potrzebuje opinie "fochowców" i dlatego napisałem. Jesli to duży problem możemy zamknąć temat

zene_k 30.05.2005 16:21

Warto :tak!:

Problemy mogą się zdażyć z każdym sprzętem, na szczęście serwis plextora, jak dotychczas jest o.k. :)

guzio85 30.05.2005 16:30

najlepsza nagrywarka w jakosci i odczycie płyt ulti

najlepsza nagrywarka w jakosci i odczycie płyt wielosesyjnych to SONY DRU-800A i tylko tą nagrywarke polecam!! reszta to lipa miałem różne nagrywarki a sony ma niezastapiąny laser!! odczytuje porysowane płyty a inne napędy nie radzą sobie z czymś takim!! Sony obsługuje nagrywanie -ROM bitsetting na płytach +R(plusR) i jak wzadnym innym napędzie także na -R(minusR)!! Cena nawet przystępna!! a optyka niezastąpiona!!

namor 30.05.2005 16:54

Cytat:

Napisany przez guzio85
najlepsza nagrywarka w jakosci i odczycie płyt wielosesyjnych to SONY DRU-800A i tylko tą nagrywarke polecam!! reszta to lipa miałem różne nagrywarki a sony ma niezastapiąny laser!! odczytuje porysowane płyty a inne napędy nie radzą sobie z czymś takim!! Sony obsługuje nagrywanie -ROM bitsetting na płytach +R(plusR) i jak wzadnym innym napędzie także na -R(minusR)!! Cena nawet przystępna!! a optyka niezastąpiona!!

o ile sie nie myle to jest to OEM LiteOn'a
co do odczytu to zgadzam sie (LiteOn'y maję bardzo dobrą korekcje )
a co do reszty to jedna wielka bzdura a szczególnie bitsetting na płytach DVD-R

VIZZARD 30.05.2005 16:59

Cytat:

Napisany przez namor
a co do reszty to jedna wielka bzdura a szczególnie bitsetting na płytach DVD-R

Chyba, że czegoś jeszcze nie wiemy ... :>

^_^

Bartez 30.05.2005 17:01

Cytat:

Napisany przez guzio85
najlepsza nagrywarka w jakosci i odczycie płyt wielosesyjnych to SONY DRU-800A [...]

No ciekawe ciekawe. Może jakieś screenshoty potwierdzające, że obsługuje bitsetting DVD-R, bo pierwszy raz o tym słysze i albo Ty się z choinki urwałeś i wypisujesz takie bzdury albo ja jestem nie na czasie.

@namor
To nie jest dokładnie OEM LiteOna. Testowaliśmy DRU-720A i LiteOna, na którym niby bazuje i wyniki się nie pokrywają w wielu miejscach. Co do korekcji tego Sony i DRU-800A, to jest świetna i nawet lepsza od LiteOnów, co się bardzo rzadko zdarza. Niedługo przetestujemy DRU-800A i LiteOna SOHW-1693S i zobaczymy, czy są podobne.

zene_k 30.05.2005 19:14

Bitsetting na DVD-R, taak...

a świstak siedzi i... ;) :piwo:

a łyżka na to: niemożliwe || ;)

VIZZARD 30.05.2005 23:07

@guzio85!

Dawaj te wykresy "minusów" zbitowanych setem :czytaj:

Aha!

I nie jedz już więcej tych grzybków :nieee:

Serio!

To dla twojego dobra! :tak!:

:D

legion 31.05.2005 09:40

Cytat:

Napisany przez SqnHead
Aha sorki ze umiesciłem nowy post ale nie przesiaduje na tym forum jestem tu sporadycznie i nieznam super zasad, a potrzebuje opinie "fochowców" i dlatego napisałem. Jesli to duży problem możemy zamknąć temat

No tak ale taki topic jest jak byk przyklejony :) w temacie twoich zainteresowan nawet bys nie musial pisac tego nowego kolejnego z paru set tematow uzytkownikow ktorzy nie maja czasu lub nie zagladaj tu wiec to chyba ich nie usprawiedliwia :)

ale tak po za tym to biesz tego asusa bo to oem pionka ale dobrze sie nawet radzi sobie benq 1620 ktorego kupisz za 200 zl :)
Cytat:

Napisany przez guzio85

no fajnie podrasowany liteon i tyle :)
wlasnie @viz i @namor zadali ciekawe pytanie jak to bit na - czyli mozna zrobic z nich plusa to juz niezla sztuka magiczna :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:49.