![]() |
LG 4163B made in Korea vs. made in China - czy te z Chin sa w jakis sposob gorsze?
Jak w temacie.
Czy ktos zauwazyl i _potwierdzil_, ze istnieja jakiekolwiek roznice w jakosci: 1. wykonania 2. nagrywania 3. czytania/korekcji 4. glosnosci 5. o trwalosc/awaryjnosc pytac chyba za wczesnie - pomiedzy egzemplarzami tych wypalarek rodem z Chin i z Korei? Czy pojawiajace sie co jakis czas w postach zdania, ze z tymi z Chin sa jakies problemy to tylko powtarzane plotki czy tez faktycznie cos w tym jest? Tak samo z data produkcji - czy stwierdzono, ze napedy wyprodukowane w jakims konkretnym miesiacu sa jakos szczegolnie problemowe - czy tez znowu to tylko plotki? I dlaczego recenzje tego napedu sa przeprowadzane chyba wylacznie na napedach made in Korea, podczas gdy obecnie w sklepach sa juz prawie tylko made in China? A moze na odwrot - te z Chin sa lepsze ;)? Pytanie/temat jest jak najbardziej powazne i prosze o takie odpowiedzi i nienabijanie sie etc. Dzieki za odpowiedzi! |
Cytat:
|
kurde jakis spisek normalnie - ja chce wreszcie recke jakiegos LG z Chin!
;) > a może i stety moglbys wyjasnic, co masz na mysli? ps wlasnie, a kiedy recka tego LG *wreszcie*? Bo Wam w koncu padnie i nie zdazycie przetestowac ;)... |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli chodzi o te produkowane w Chinach, to podobno nie ma żadnej różnicy wg @Kataryniarza :piwo: |
Dokladnie w tej chwili nie ma zadnych roznic :taktak:
Testowalem obie - co jakis czas mam z kolejnych miesiecy i wszystko jest OK. Zobaczymy jak bedzie z awaryjnoscia - do tej pory jeszcze zadna 4163b nie wrocila do naszego serwisu :) |
a wiec mam z korei i nic się niedzieje z chin jak zauważyłem jedyny mankament różnicujący te napędy to przycisk w chińskiej wersji jest jaby delikatniejszy a koreański trochę za bardzo sztywny to tyle co do tego
|
Cytat:
^_^ |
Ilość załączników: 1
Mój jest z Korei, z listopada 2004, Bios A101 do dzisiaj go nie zmieniałem i nie mam zamiaru póki wszytko chodzi dobrze i nagrywa bez błędnie
|
@Ceki
Warto zmieniac bios :taktak: Poprawila sie jakosc nagrywania :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:09. |