![]() |
LiteOn + Esperanza
Witam
Mam nagrywarkę LiteOn 52\32\52 i płyty CDRW Esperanza 1-4X. Jak je nagrywam to zawsze jest tak, że część z nich nie nadaje się do odczytu. Czy jest na to jakaś rada ? |
Spróbuj najpierw sformatować ją całkowice, a później nagraj i sprawdź błędy w Kprobe.
Jeżeli będzie ich dużo to płyta nadaje się do wyrzucenia. Zresztą chyba i tak szkoda czasu na takie zabytki i nagrywanie na 4x. Pozdrawiam |
No tak, tylko że raz jak nagrywam płytę działa dobrze, a jak nagrywam drugi raz to już się nie da odczytać. To działa na zasadzie loterii, więc nie wydaje mi się, żeby to był problem związany z płytami.
|
kup inne płyty...podobno ostatnio esperanza robi kichę(np. płytki dvd) i niektóre cdiki są po prostu cienkiej jakosci...nie to co kiedyś.
vakoss czy jakos tak lepiej chodzi i pali się ok |
Zmień płyty bo 1x-4x to jest starszy typ RW i nowe nagrywarki je "przepalają".
Do nowych nagrywarek potrzebny jest nośnik szybszy np 4x-10x lub ultra speed. |
zmien biosa w swoim litku!! na najnowszy!! jesli to nie pomoze to zmien płyte cd-rw!! zal ci 2 zł za płyte rw?? nie rozumiem ludzi którzy mają takie problemy!!
|
no i widzisz LiteBoy.moje przypuszczenia były prawdziwe.powinieneś zmienić nagrywarkę na szybszą i kupić szybsze płyty innej marki.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:26. |