Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Kilka pgc w VTS01 (https://forum.cdrinfo.pl/f13/kilka-pgc-vts01-52905/)

PaTus 02.06.2005 13:26

Kilka pgc w VTS01

Mam problem z filmem The Abyss. Ma kilka pgc w VTS01. Przeglądałem forum i znalazłem, że na gruncie metody "wielka trójka", zamiast Reauthorista trzeba użyć Scenaida. Tylko w jaki sposób mam zdemuksować taką płytę. Czy konieczne jest zaznaczanie w DIF4U opcji demux by : vobid. Po takim ustawieniu Scenaid błędnie odczytuje zdemuksowany film i podaje komunikat o błedzie bądź braku avsscript.
Jakie opcje trzeba zaznaczyć w DIF4U żeby przygotował odpowiednio pliki?
Jak będzie wyglądać wprowadzanie nowego paramteru bitrate dla filmu przez CCE. Czy będzie się zajmował każdym pgc z osobna, czy potraktuje to w całości?
Gdzie mogę mogę ustawić wielkość płyty dvd po przeliczeniu wszystkich plików (4482MB)? Nie znalazłem takiej możliwości w scenaidzie.

Pozdrawiam

Reetou 04.06.2005 23:50

A co chcesz zrobić? Dodać napisy, czy tylko skompensować? Może Rebuider wystarczy.
Czy ten Abyss nie ma różnych kątów kamery? Np. połączenia wersji reżyserskiej z kinową na jednej płycie? Może trzeba pobawić się ustawieniami Angles w DIF4U?

PaTus 05.06.2005 12:10

moze na wstępie podziękuję za odezwanie się,..

ale do rzeczy..., chce zrobić po prostu kopię filmu, tutaj ddodam że to mój oryginalny film.

Dokładnie, film składa się z dwóch wersji, rezyserskiej i kinowej. Obie wersje korzystaja z tych samych vobid, przy czym wersja dłuższa filmu zbudowana jest o dodatkowe vobid. czyli jest multipgc. Daje to dwa filmy w pgc1. Sytuacja ma sie dokładnie jak w filmie "Dzień Niepodległości". Teraz, mam kłopot z ustaleniem odpowiednich opcji dla dif4u. Wiem że muszę ustawić opcję demux by vobid, ale co z widokami, czy muszę je zaznaczyć czy odznaczyć. Próbowałem raz jedyny, z odznaczonymi widokami. Po takim zabiegu scenaid wołał o avs script, następnie podował jakieś jego błędy. Czyli jakie opcje mam zaznaczyć by dif4u poprawnie zdemuksował taką wersję płyty dvd?

Drugi mój problem polega na tym, iż przyzwyczaiłem się do reauthorista, który przelicza wartość wszystkich elementów, względem wielkości jaką sobie ustalisz, po czym generuje skrypt dla scenarista i ten, powiedzmy, składa płytkę względem pełnej wielkości płytki dvd+r (4482). Nie widziałem takiej mozliwości w scenaidzie. Więc zasadniczo nie wiem jaką wielkość będzie miała moja płytka dvd po złożeniu. Chyba że coś przeoczyłem?

Reetou 06.06.2005 19:45

Dla multi angle trzeba zaznaczyć w Dif4u w pre-processing auto wybór wszystkich widoków; demux trzeba robić po vobid. To tyle teorii na podstawie doom9.net. Z praktyką niestety nie pomogę... Nie bawiłem się jeszcze multi angles.
Jeśli chodzi o ustawienia wielkości: nie ma tego bezpośrednio w Scenaid. Możesz po uruchomieniu BatchCCE (wyłączona opcja 'start encode on import' w Scenaid)pośrednio wpływać na wielkość regulując poziom bitrate, ale ja bym był ostrożny, żeby nie przestrzelić wielkości dvd-r.
Spróbuj też pobawić się Rebuilderem. IMHO powinen bez problemu zrobić tę płytkę.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:53.