Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z konfiguracją telefonu :-(((( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-konfiguracja-telefonu-52981/)

Wojciarka 04.06.2005 14:57

Problem z konfiguracją telefonu w Mobile Phone Tools

Witam !
Mam problem z podłączeniem telefonu do kompa. Używam programu "Mobile Phone Tools" Po przejsciu kreatora pojawia się komunikat, że program nie będzie działał prawidłowo bez urządzenia przenośnego i pojawia się od nowa kreator i tak w kółko. Chciałem zgrać fotki z fonu na komputer - tylko tyle, reszta funkcji na razie nie jest mi potrzebna. Jak na razie nie orientuje się zbytnio w tym temacie dlatego prosił bym o poradę. :smutny:

Z góry dzięki za info
Pozdrawiam
Wojciech

Piterniel 04.06.2005 15:00

A jaki masz telefon może raczysz powiedzieć ?
Jaki rodzaj połączenia ?
Jaki system operacyjny ?
Cokolwiek ?:)

Wojciarka 04.06.2005 15:04

.....rzeczywiście zapomniałem. Mam Win XP, telefon Motorola i próbuje się połaczyć przez złacze USB.

Piterniel 04.06.2005 15:07

Producent nie udostępnia oprogramowania pod twój model motoroli ?
Najlepiej sprawdz na stronie producenta.
Co do kreatorów to tekst typu "Kreator x przeleciał teraz leci y w kółko a powinien x leciec bo nie x złącze" :P Dokładniej opisz, zrób zrzuty ekranu :D

.::piotrek::. 04.06.2005 20:00

Heh, to ja ise tez przylacze. Mam telefon nokia 6610 i nokia 6610i, Windowsa XP, kabel pod USB (taki za 40zl chyba ;)) i moj problem polega a tym, ze komputer tak jakby nie widzi zadnego podlaczonego telefonu :| Teraz nie wiem, czy mam cos zle skonfigurowane, czy to wina kabla :|

Ricki 04.06.2005 20:07

Cytat:

Napisany przez .::piotrek::.
Heh, to ja ise tez przylacze. Mam telefon nokia 6610 i nokia 6610i, Windowsa XP, kabel pod USB (taki za 40zl chyba ;)) i moj problem polega a tym, ze komputer tak jakby nie widzi zadnego podlaczonego telefonu :| Teraz nie wiem, czy mam cos zle skonfigurowane, czy to wina kabla :|

Pewnie masz "Nokia PC Suite", który wymaga oryginalnego kabla lub irda. Sam niedawno bawiłem się mamuśki 3100 przez kabel i do wgrywania dzwonków, tapet, gier i aplikacji świetnie nadaje się MobiMB gdzie przestawiłem połączenie z irda (standardowo do mojej 6100) na FBUS i com 3 (wirtualny com na USB) i już mogłem zająć się telefonem. Do bawienia się spisem telefonów itp. świetnie nadaje się Oxygen Phone Manager. Pozdrawiam

.::piotrek::. 04.06.2005 20:18

@Ricki Thx, zadzialalo i reputa leci ;p

Burak_PL 04.06.2005 21:01

witam

mam Nokię 6610 i podczerwień przez USB cos chcę przesłąć albo w MobiMB albo program IRDy to pisze (mam Win XP) łacze przeniesione poza zasięg lub zablokowane pomocy.......

Ricki 04.06.2005 21:41

O.K. dzięki za reputke :piwo:

Co do Irdy na USB to mam coś takiego pod nazwą U2 IrDA i też miałem problem z połączeniem. Na starej 8210 było ok ale na 6510 i 6100 zrywało je non stop. Postanowiłem coś z tym zrobić i w menadżerze urządzeń pod zakładką Urządzenia podczerwieni jest wykrywany ten sprzęt pod nazwą Klucz szyfrujący SigmaTel USB-Irda. W opcjach sterownika pod zakładką Zaawansowane jest opcja Typ urządzenia nadawczo-odbiorczego gdzie wybrałem SigmaTel 4000 i już mi dobrze działa. Wszystko działa na sterownikach z XP jak i z 2003 standard bez kłopotów. Może w tym ustawieniu leży problem? Pozdrawiam

.::piotrek::. 04.06.2005 22:27

Heh, a teraz mam kolejny problem ;) Nokia 6610 jest normalnie wykrywana, a 6610i nie :'( Tylko dlaczego?? ;p

IceManSpy 04.06.2005 22:32

ja uzywam Oxygen Phone Manager. I wszystko wykrywa ;)

I wszystko mozna instalowac i usuwac tylko odwiedzajac hipermarket ;)

kraluk 04.06.2005 23:02

Cytat:

Napisany przez .::piotrek::.
Heh, a teraz mam kolejny problem ;) Nokia 6610 jest normalnie wykrywana, a 6610i nie :'( Tylko dlaczego?? ;p

Najwidoczniej posiadasz starszą wersję programu, która jeszcze nie obsługuje modelu "i". Załatw sobie najnowszą wersję i problem zniknie;)

.::piotrek::. 05.06.2005 10:14

Ooo, dziala ;) 4 Dni z tym gownem walczylem i wczoraj po raz 1 wyslalem sobie fote z telefonu ma kompa ;p

Eliasz 05.06.2005 23:28

Cytat:

Napisany przez Wojciarka
.....rzeczywiście zapomniałem. Mam Win XP, telefon Motorola i próbuje się połaczyć przez złacze USB.

Motorola mówisz?? hmmm... a wiesz ile jest modeli motoroli??? ;)
Napisz dokładnie jaki model

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:38.