![]() |
Zgadza sie. Do tego 'Windows Worms Doors Cleaner' - co i jak znajdziesz w necie.
Plus wszystkie poprawki do windowsa. Jezeli nie masz to wyszedl nowy winspatcher kilka dni temu. |
ComboFix zastosować - często pomaga.
|
No wlasnie wkleilem ale sjakos nic specjalnego nie widze zeby bylo ZLEGO :/ cholera no niechce mi sie wina od nowa instalowac :/ OK usunalem jakies dwa wpisy przy ktorych byly jakies znaki zapytania i wlacze skanowanie ESETa na nocne skanowanie moze cos dodatkowego wykryje... Zobaczymy czy cos pomoze...a
|
|
Ilość załączników: 1
Siopaki pomozcie bo mam problema. JAkis szkodnik wydaje mi sie wkroczyl na moj plac zabaw. Gdy mam wlaczona przegladarke FF 3.5 to stopniowo zaczyna malec mi ilosc wollnej pamieci RAM. Mam 4Gb i WinXP. Rzadko kiedy zdazalo mi sie zeby pojawialo sie mniej niz 2 a teraz spada mi z czasem systematycznie na sam dol ze nie idzie prawie w ogole pracowac :/. Zauwazylem w Procesach ze FF z czasem bierze mi np 1.2Gb !! Ale przy IE chyba tez ostatnio tak zauwazylem. Spy Bot nic nie wykryl.... :/ Zapisalem loga z Hijacka ale niestety kompletnie nie znam sie natym sofcie i nie wiem jak tu wypatrzec czy jest cos nie tak. Czy ktos moglby zerknac fachowym okiem ?? Ewentualnie polecic jakies narzedzie do przeskanowania kompa inne ?
|
format c: :>
|
ok dzieki wielkie, wszystkie uwagi przekazalem kumplowi (bo to jemu sie tak dzieje) napisze czy sie poprawilo, jak sie z nim spotkam
pozdrawiam |
Po startcie kompa wciskasz przez jakiś czas F8 - pokaże się menu wyboru i tam wybierasz tryb awaryjny.
|
Cytat:
i tak chodzilo mi o zmiane drugiej partycji na "d" a cd-romu na "e" Pozdrawiam |
Cytat:
Poniekąd się zgadzam z tym,że ... nie bardzo wiem jak komputer ma widzieć dysk SATA jako odłączalny. Kolega lub musiał nawalić przy instalowaniu XP - przy instalacji wciskamy F6 i dajemy sterowniki do Raid'u - który to notabene odpowiada za konfigurację także SATA przy starcie komputera i teraz Windows mu nie widzi dysku i załącza przy każdym restarcie, albo rzeczywiście trzeba podmienić stery do kontrolera ( zazwyczaj Promise ) .Co do zmiany litery dysku systemowego masz w zupełności rację:) z tym,że jeśli dobrze rozumiem silent chce przesunąc e: w miejsce d: - na którym siedzi teraz nagrywarka. Niech kolega silent odpisze - zobaczymy. Cytat:
Stara i tak wystarcza do tego co tam wyczytałem i pewnie znaczących zmian nie ma.Lecz jako,że chyba lubimy być na bieżaco załączam wersję, która jest teraz. a za reputkę dziękuję :) |
Cytat:
|
Po mojemu:
-masz dysk SATA na 1 lub 2 kontrolerze SATA -masz na plycie i 1 i 2 kontroler ATA, na 2 masz pewnie napedy optyczne, na 1 nic (tam sie podlacza dyski) Skutek jest taki, ze dyski SATA jest widziany jako dysk odlaczalny. Byc moze pomoga nowe stery do SATA. Jak nie, olej to. PS: litery dysku systemowego nie da sie zmienic, wszystkie pozostale - tak. |
Po pierwsze zrób porządną defragmentację tym :
http://www.raxco.com/products/downlo...0_download.cfm niestety trzeba tą listę wypełnić... Nie ma lepszego Defragmentator'a. Diskeeper'y i inne nie dają rady przy tym. Co bym jeszcze zrobił hmmm.... Ułóż może porządnie literami dyski jak powinieneś mieć. Wyłącz kompa, wypnij dysk, wepnij włącz i windows sobie ustawi porządnie. Sam mam ten sam dysk co Ty - 80GB SATA Seagate i nie jest tak źle. Teraz co do Hijacka Restartujesz kompa w trybie awaryjnym , uruchamiasz hijack i po przeskanowaniu usuwasz ( fix checked ) O2 - BHO: MyWay Search Assistant BHO - {04079851-5845-4dea-848C-3ECD647AA554} - C: \Program Files\MyWay\SrchAstt\1.bin\MYSRCHAS.DLL O2 - BHO: myBar BHO - {0494D0D1-F8E0-41ad-92A3-14154ECE70AC} - C: \Program Files\MyWay\myBar\1.bin\MYBAR.DLL O3 - Toolbar: My &Search Bar - {0494D0D9-F8E0-41ad-92A3-14154ECE70AC} - C: \Program Files\MyWay\myBar\1.bin\MYBAR.DLL O8 - Extra context menu item: &Search - http://speedbar.myway.com/menusearch.html?p=MG1 Dalej z dodaj usuń usuwasz Imesh'a, myBar i MyWay. postaraj się nie używać Imesh'a. Stamtąd strasznie dużo syfu przychodzi..używaj lepiej tego: http://www.im-l.com/ ma to co I-mesh tylko czyści cały syf Wyłącz przywracanie systemu - tworzone w realtime punkty przywracania zamulają i to dość mocno: Panel sterowania >>> System >>> Przywracanie systemu Tam zaznacz opcję (Wyłącz przywracanie na wszystkich dyskach). Zatwierdzasz wszystkie zmiany. Na koniec napisz czy masz system plików NTFS czy Fat32 pod XP. |
Prosze bardzo i licze na pomoc
Pozdrawiam |
Cytat:
więc daj w *.doc lub paknij zip'em. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:20. |