Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Program do odczytu sms'ow z siemens (https://forum.cdrinfo.pl/f5/program-odczytu-smsow-siemens-53083/)

epol 22.07.2005 12:28

Cytat:

Napisany przez Ice
zapomnialem ...ale juz pisze. Program to: Siemens Mobile control

Oooo, SiMoCo potrafi potrafi odczytywac SMS z dysku twardego PC? Az wstyd sie przyznac, ze nie wiedzialem, a korzystam z niego regularnie od baardzo dawna :zawstydz:

Ice 22.07.2005 10:33

Cytat:

Napisany przez epol
Podaj jego nazwe. Bede pamietal na przyslzosc.

zapomnialem ...ale juz pisze. Program to: Siemens Mobile control

Ice 18.06.2005 09:43

Cytat:

Napisany przez epol

Spoko podam ale... dopiero w poniedzialek bo nie pamietam a z neta korzystam tylko w pracy.

epol 17.06.2005 19:13

Cytat:

Napisany przez Ice
znalazlem juz program :)
dzieki bardzo za pomoc.

Ice 16.06.2005 10:12

znalazlem juz program :)
dzieki bardzo za pomoc.

epol 10.06.2005 19:10

Cytat:

Napisany przez Ice
no to troszke moze potrwac.... ponad 1000sms'ów "????
nie ma jakiegos konwertera albo programu ??? :(

Chyba nie ma, ale jeszcze sie rozejrze.

Ice 10.06.2005 08:37

Cytat:

Napisany przez epol
@Ice - sprobuj teraz te pliki sms wrzucic do pamieci telefonu. W menadzerze, ktory uzywasz do obslugi telefonu (mpm, des) zaznacz chyba w menu narzedzia, aby podczas kopiowania na dysk odbywala sie konwersja tych sms do plikow txt.

no to troszke moze potrwac.... ponad 1000sms'ów "????
nie ma jakiegos konwertera albo programu ??? :(

epol 09.06.2005 21:16

@Ice - sprobuj teraz te pliki sms wrzucic do pamieci telefonu. W menadzerze, ktory uzywasz do obslugi telefonu (mpm, des) zaznacz chyba w menu narzedzia, aby podczas kopiowania na dysk odbywala sie konwersja tych sms do plikow txt.

Ice 08.06.2005 08:30

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
z tym jest problem...
a w jakim formacie to masz?
Bo ja mam na SX1 w postaci 000001 000002 itp.
Ale udalo mi sie kiedys zapisac do pliku tekstowego smsy (ale to byla aplikacja na symbiana)To moze znajdz kumpla co ma tel. z Symbianem, wloz uszkodz. karte i sprobuj zapisac

chyba w formacie nazwa.smi czy cos podobnego. nie moge teraz tego sprawdzic. jak bede w domu to napisze dokladniej

Kasprzak 07.06.2005 19:02

z tym jest problem...
a w jakim formacie to masz?
Bo ja mam na SX1 w postaci 000001 000002 itp.
Ale udalo mi sie kiedys zapisac do pliku tekstowego smsy (ale to byla aplikacja na symbiana)To moze znajdz kumpla co ma tel. z Symbianem, wloz uszkodz. karte i sprobuj zapisac

Ice 07.06.2005 17:24

Cytat:

Napisany przez epol
Podczas odczytu z karty mmc/pamieci telefonu trzeba bylo zaznaczyc gdzies w menu opcje konwertuj.

jezeli chodzi o odczyt to odczytywalem ja (karte) czytnikiem, bo w telefonie nie da rady. Sms'y mam na dysku, tylko nie wiem jakim programem moge z dysku je odczytac.

epol 07.06.2005 15:04

Podczas odczytu z karty mmc/pamieci telefonu trzeba bylo zaznaczyc gdzies w menu opcje konwertuj.

Ice 07.06.2005 13:28

Program do odczytu sms'ow z siemens

Potrzebuje program do odczytu sms'ow z karty pamieci dolaczanej do siemensa SL42. Chodzi o to ze zgralem na dysk to co bylo na karcie i chce odczytac pliki z sms'ami. Nie moge zrobic to przez telefon poniewaz karta jest chyba uszkodzona i odczytuje z okolo 1200sms'ow tylko 10-15. udalo mi sie to zgrac na dysk ale nie mam programu do odczytu.
Zna ktos moze sposob na odczyt sms'ow albo jakis program ktory to zrobi z plikow ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:17.