![]() |
No to teraz czekamy :)
|
Mogłem zmieniać MTU i DNS do woli, padło Neo w moim mieście i dopiero po wymianie zdań z konsulatantem powiedział, że pracują nad problemem. Padły im jakieś routery rozdzielające Neo. Jak naprawią zobaczymy czy bedzie działać normalnie.
Dzięki Piter :piwo: |
Cytat:
|
Zawsze możesz spróbować, jest jakaś możliwość, że program zmodyfikował tę wartość ;p
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak się łączysz przez Planeta to musisz mieć ustawione 1500, jak przez modem to 1432 :)
|
Cytat:
|
1432 - łącze się przed modem neostardy
Dla LAN to jest 1500 :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Znalazłem coś takiego Cytat:
|
Najlepiej podaj jaki masz Firmware, wejdz na http://10.0.0.2/ l:admin h:epicrouter . Na stronie głównej powinno Ci pisać jakie masz oprogramowanie.
|
Pieterniel rozwiązałeś problem??
Mam ten sam router i od pewnego czasu jak włączę emula, Azora to nic nie mogę na kompie robić. O forum można zapomnieć, ładuje się jedynie google i gg. Kolejny problem mam w grach online. Mam bardzo dużego pinga. Najlepsze jest to, że po 22 wszystko jest ok, a między 17-22 kiedy najwiecej ludzi siedzi na necie wogóle nie mogę grać. Nic nie zmieniałem w ustawieniach ani routera ani Windy. Nie wiem kąd wziął się ten problem. P.S. Nie pamiętam jaki Firmware mam w rouetrze, ale chyba jakiś stary. |
Dziś przysiadłem szczegółowo do problemu ;p. Odłaczyłem wszystkich użytkowników sieci poza mną i komputerem siostry. Sprawdzam czy po restarcie działają wszystkie stronki. Okazało się, że TAK :). Poczekałem 6h i znowu spróbowałem. Na dwóch komputerach chodzą stronki pięknie bez zająknięcia :). Teraz chwila grozy || uruchamiam Azureusa i ustawiam prędkość na 30kb/s podczas gdy zaczyna się łączyć z peerami nic... ale po chwili strony działają wybiórczo na moim kompie :|. Pobiegłem szybko do komputera siostry i jest to samo u niej. Wyłączyłem P2P i na komputerze siostry strony działają poprawnie tak samo jak u mnie. Więc teraz w drugą strone. Uruchamiam P2P na komputerze siostry i ide do siebie i zachowuje się tak samo jakbym włączył u siebie azorka.
Więc :idea: Wina routera ? Szybko znalazłem forum i speca od planetów. Mój to ADE-4000 okazało się, że miał ten sam problem na oprogramowaniu .27 a ja mam .29. Hm... bardzo pokrewne oprogramowania więc to jest prawie napewno router. Dziś mi wyśle wersje .38 i zrobie update firmware swojej barmki do internetu. |
Zmień DNS, może tym razem na routerze, szczerze powiedziawszy nawet do niedawna nie wiedziałem że na routerze się DNS zmienia, mnie pomogło. :taktak:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:43. |