![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Porównaj np. do mocy i zasięgu telefonów komórkowych, wprawdzie częstotliwość inna ale daje jako takie pojęcie o rzędzie wielkości. :idea: |
Cytat:
pzdr. |
Cytat:
yyyeee hehe z pokoju do pokoju ?? :D może do sąsiada z 12' :D taki OT bo serio to nie wiem :D |
Troche odświeże temat.
Mam pytanie odnośnie mocy nadajników radiowych. Znalazłem schemat budowy małego nadajnika FM o mocy wyjściowej 2 W. Jaki będzie teoretyczny zasięg tego nadajnika? Jest na to jakiś wzór dotyczący mocy nadajnika i zasięgu wysyłanych fal?? |
Megafoniczny? :P
|
Cytat:
|
Ale jaki to ma być nadajnik? RADIOFONICZNY, STEREOFONICZNY... zdecyduj sie chłopak!
|
Cytat:
A kto mówi, żes pirat ?? tego ja nie wiem nic na Ciebie nie pisze :D |
Ludzie ja nie chcę wiedzieć czy moga obczaić gdzie sie taki nadajnik tylko chce wiedzieć gdzie mogę kupić profesjonalny nadajnik z homologacją i atestami a wy teraz zaczynacie o namierzaniu piratów. Chcę znać jakieś sklepy w Polsce bo KRRiTV wysyła do czech po tanie i dobre nadajniki. No bez jaj nadajnik 20 wat kosztuje + - 1200zł 50 wat odpowiednio więcej ale czy można kupić coś takiego w polsce???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam na allegro od miesięcy nic nie ma jedyne co znalazłem to:
http://www.swistak.pl/aukcje/1081616.html a gostek chce 500zł minimum. Zresztą nie róbmy siary radio ma mieć zasięg do 10 km więc te 20 wat powinno starczyć nim wyżej tym droższa koncesja i utrzymanie. To powyżej raczej nie ma homologacji :) dlatego chcę coś sklepowego |
Hmmm... Zalezy jaki sprzet chcesz kupic, ale nie radze kupowac w sklepach bo drogo strasznie jets. poszukaj na allegto tam znajdziesz :) A o co Ci chodzi, nadajnik na fonie czy telegrafie?
|
wiem ,że trzeba mieć zezwolenie. Gdybym chciał nadawać piracko to bym się nie przejmował. A to ma być radio z koncesją.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:43. |