![]() |
Cytat:
Ty cwaniaro jedna. No wiec nie pieprze bzdur, stwierdzilem fakty. A sa one nastepujace: Rozmawialem z kilkoma osobami, bylem takze na forum o xp. I nikt nie musial ustawiac sobie dma. Windows automatycznie ustawil wszedzie, gdzie to bylo mozliwe(tak jak w moim przypadku). A skoro ja pieprze bzdury, to spojrzmy na twoj post: Cytat:
Ty takze pieprzysz bzdury, skoro ja mialem i inni mieli. Ogolnie sprawa jest nietypowa, a wniosek jest nastepujacy: - oboje mamy racje -oboje pieprzymy bzdury. Badz zostawmy to w kwestii nierozstrzygnietej( ze wskazaniem na mnie ) Pozdrawiam.Hehe. |
Weron po co klepiesz takie bzdury że u wszystkich jest a tylko u mnie nie !!!
A jak chcesz to mozesz iść do okulisty !!!!!!!!!!!!!!!! |
widze ( widzialem bo go juz nie uzywam - zamuleniec po paru tygodniach bez restartu) co tam jest napisane.
tak jak w win2k (tego uzywam) i tak bylo w xp, mialem ustawione tylko pio i musialem sam przestawic na dma. moze u ciebie i innych jest od razu, u mnie nie (u paru innych osob takze) nie jest. pozdrawiam |
Berserk cos ci sie pomylilo zobacz dokladnie co jest napisana jak byk:
Tryb transferu DMA jezeli dostepne. Wiec naprawde nie wiem co tam jest do udostepnienia. Poza tym ten temat juz sie powtarzal i wyszlo na to samo Pozdro. |
hmm, ja tez wlaczalem dma dla cd i cdrw pod xp (wszystki dyski siedza na kontrolerze - to tam nie bylo sprawy). pare wersji xp instalowalem i tak zawsze bylo.
|
Cytat:
To ciekawe, bardzo ciekawe u wszystkich jest tylko u ciebie nie jest i trzeba uaktywniac. No kto by pomyslal, chyba bede musial przejsc sie do okulisty. |
DMA nie jest uaktywnione. I da sie uaktywnic.
Bierzesz właściwości Mój Komputer potem zakładke Sprzęt, Menadżer Urządzeń, potem wybierasz Kontrolery IDE ATA/ATAPI, potem właściwości Pomocniczego lub Podstawowego kanału IDE i zakładke ustawienia zaawansowane. I tam będzie. |
Nic nie trzeba uaktywniac ,sam ci uaktywni.
Domyslnie wszedzie wlacza. |
DMA w WIN XP/2000
CZy wie ktoś jak Uaktywnić DMA dla dysku twardego pod WIn XP. Sprawa jest taka po***, że to cd-romy działają na dma a nie dysk. W żaden sposób nie da się tego naprawić. Nawet VIA 4 in 1 4.37 nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł???
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:08. |