![]() |
liteon 1653 nie nagrywa dvd...
witam serdecznie
moja trauma jest zwiazana z liteon 1653 ktory w jednym kompie nagrywa a w drugim nie nagryw plyt dvd. cdr i cd-rw nagrywa bez problemu. czysty win xp a wnim nero 6.3.0.3. udma wlaczone. wszystko pieknie, jednak po zatwierdzeniu kompilacji i kliknieciu na "zapis" pasek "zakonczone" automatycznie przechodzi na 100% a naped pozostaje bezczynny. ta sama nagrywarka w innym kompie sprawuje sie bez zarzutu. nie ma znaczenia jakosc plyty ani firmware napedu. dvd nie jest obslugiwane. dziwne jest jeszcze to ze na tym samym kompie z win millenium dzialalo pieknie. przelozylem do kompa osobista 1673 i jest dokladnie tak samo... tzn. zle. niech mi ktos pomoze kto mial taki lub podobny problem. z gory thx. Qbator |
Może nagrywarka gryzie się z jakimś sprzętem/sterownikiem np. UDMA lub kością UDMA. Proponuję pomęczyć serwis o to, by ci to uruchomili na twoim sprzęcie, a jak nie dadzą rady to powołaj się na prawa konsumenta w EU i zarządaj wymiany na nowy sprzęt (nie musisz poddawać się procedurze gwarancyjnej - decyzja należy do ciebie), jak się zgodzą to skromnie i potulnie zapytaj czy nie zechcieliby wymienić ci za dopłatą (spytaj ile) na Pionka lub NECa, jak się zgodzą to niech ją przetestują w twoim sprzęcie (coś nagrają na DVD). Powinno być OK, ale zawsze różne rzeczy mogą się stać.
Jak ci wymienią to 99,9% twoich problemów zniknie jak ręką odjął. |
ale zawsze pozostaje to 0.1%
pamietaj o TYM :taktak: |
Jeżeli tak się dzieje to na 100% wiadomo że jest to związane z konfiguracją Twojego kompa.
W związku z tym pytanie - czy to nie jest czasem płyta na nforce z zainstalowanymi sterami ide z pakietu sterowników dla tego chipsetu ??? Jeżeli tak to je oddinstaluj i spróbuj na systemowych. ;) Ps. O shit - przecież to nienajnowszy temat... :| Zapomniałem że MagicO wszystkim proponuje wymianę (nawet na daty nie patrząc) ... i się naciąłem :blee: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:55. |