Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Grammatik - 3 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/grammatik-3-a-53207/)

bOObi 10.06.2005 22:23

Grammatik - 3

Witam serdecznie!

Ukazała się już nowa płyta Grammatika (dla niewtajemniczonych - polski hip-hop). Już ktoś słuchał?

Cytat:

3 to nowy, studyjny album zespołu Grammatik założonego pod koniec lat dziewięćdziesiątych na warszawskim Bemowie przez dwóch młodych raperów- Eldoka i Jotuze. Znajdziemy tutaj dwanaście mocno, zaangażowanych społecznie utworów, a wśród nich między innymi singlowy przebój Dedykowane.... Teksty do wszystkich utworów napisali wspólnie Eldo i Jotuze, zaś muzyka jest dziełem Kociołka, Kixnare, Jotera, Bitnixa, Flamastera, Haema i Zjawina. Wokale zostały nagrane w studiu S-33, a za wszystkie skrecze odpowiada DJ Taśma.
Płyta jest na prawdę dobra... jak zwykle dobre, mądre życiowo teksty i do tego dobry podkład...

Cytat:

Tak własnie powinien wyglądać polski rap. "3" potwierdza, że Grammatik nadal jest jedną z najlepszych ekip w Polsce. Teksty i bity chłopaków z warszawskiego Bemowa są na najwyższym poziomie, czego polskim płytom naprawdę brakuje. Od zawsze ceniłem produkcje Eldo i Juzka, a płyta "3" jest dowodem na to, że się nie myliłem, stawiając na nich. Polecam w każdemu, kto ceni sobie dobry, szczery rap. Tak trzymać chłopaki, bo pokazaliście po raz kolejny, że nie trzeba się sprzedać, żeby być dobrym.
Cytat:

Płyta reprezentuje poziom, do którego brakuje niemalże wszystkim produkcjom. Płyty Grammatika są najwyższym poziomem rapu w Polsce i nie tylko w niej.
Pozdrawiam serdecznie!

gallus 10.06.2005 22:51

Jak się gdzieś pojawi to się skusze :)
A ostatnio dostałem od qmpli ich twórczość - Posłuchajcie

Predi 10.06.2005 22:59

od dzisiaj zaczne wstawiac tematy jak tylko ukaze sie jakas plyta z mojego repertuaru

.::piotrek::. 10.06.2005 23:25

@Predi Od dzisiaj zaczne zakladac nowe tematy za kazdym razem kiedy wyemituja nowy odcinek mody na sukces (te stare skomentuje pozniej) w ktorych bede was zachecal do obejrzenia danego odcinka... Zeby nikt sie nie obrazal, bo w tym co pisze nie ma zadnych aluzji ;p

bOObi 10.06.2005 23:55

A miałem nadzieję na coś poważnego...

Posłany 11.06.2005 20:55

Heh... Wątpie żebym dorwał ten album MP3...
A co do Grammatika - lubię :)
Eldo sam też jest niezły(Eldo - Eternia)

[EDIT]
Właśnie lookłem na jedną z ulubionych stronek z MP3 i co? I tam jest kilka nowych albumów a w tym Grammatik - 3

polakT 11.06.2005 21:00

Cytat:

Napisany przez bOObi
A miałem nadzieję na coś poważnego...

na coś poważnego, ale jak każdy zacznie zamieszczac tu informacje o tym ze wyszła nowa płyta to sie narbi tu syfu.

a czy kogoś obchodzi ze juz od 2 tygodnie jest dostepna plyta HUNTER - T.E.L.I... - bo jakoś wątpię :)

.::piotrek::. 11.06.2005 21:01

@bOObi Nie lam sie, my tylko sobie zartujemy, bo akurat nie sluchamy hip hopu, a nie ze sie jakos wysmiewamy czy cos ;p

ed hunter 11.06.2005 21:11

Cytat:

Napisany przez gallus
Jak się gdzieś pojawi to się skusze :)
A ostatnio dostałem od qmpli ich twórczość - Posłuchajcie

obiektyffnie oceniając, to *******ony banał, jeśli dzisiejsze małolaty nie rozumieją niczeg jak im MC nie przetłumaczy to ja się cieszę że statystycznie jestem na półmetku. :\

czero 12.06.2005 01:09

Cytat:

Napisany przez thomascamel
a czy kogoś obchodzi ze juz od 2 tygodnie jest dostepna plyta HUNTER - T.E.L.I... - bo jakoś wątpię :)

Obchodzi, obchodzi :).
Swietna plytka :).

VIZZARD 12.06.2005 01:40

Cytat:

Napisany przez czero
Swietna plytka

No

Oryginał jest chyba nawet tłoczony :taktak:

No i ta okładka

Te kolory, harmonia ...

Nawet tam jakaś muza jest jako bonus ... :zespol:

:D

@gallus!

Ten link co podałeś

Moje skromne zdanie:

Fajny bicik, fajny podkład

Nawet słowa w miarę

Tylko te głosy! :sciana:

Takie chłopięce, może po mutacji bedzie lepiej! :taktak:

Poza tym taki sobie flow, no i trochę seplenienia

Czasami nawet nie wiadomo co tam zapodają na bicie :nieee:

Jednak ogólnie całkiem spoko

Choć ja wolałbym Grammatik :taktak:

:mruga:

polakT 12.06.2005 10:52

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Oryginał jest chyba nawet tłoczony :taktak:

Aha , skąd wiedziałeś??? ;)

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No i ta okładka

Fajna nie - i pudełko mi sie podoba, przynajmniej w plecaku nie połamie sie ;)

http://hunter.art.pl/teli/images/55.jpg

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Takie chłopięce, może po mutacji bedzie lepiej! :taktak:

Ha! a tu nie maja chłopiecych głosów ;)

Posłany 12.06.2005 14:42

Cytat:

Napisany przez thomascamel

Okładka fajna ;) A co do muzyki nie powiem nic bo takowej nie słucham więc się nie znam :P ;)

polakT 12.06.2005 19:24

Cytat:

Napisany przez Posłany
Okładka fajna ;) A co do muzyki nie powiem nic bo takowej nie słucham więc się nie znam :P ;)

texty + to jak zaspiewane daje ciekawy efekt

texty piosenek

a tak wracajac do glownego tematu sciagnalem je3dna piosenke (???) i o mało z krzesła nie spadłem jak usłyszałem, smiać mi sie chcialo, moze z przyzwyczajenia do innego rozumowania, filozofia piszacych te txt kolesi jest jakaś dziwna - pewnie sie najarali i pisza....

shuma02 15.06.2005 05:24

no nie wiem, wlasnie slucham Grammatika 3 i sam nie wiem co o tym myslec.
chyba bardziej mi pasuje cos co rytmicznie wpada mi w ucho. teksty bardzo dobre, ale rytm lekko slaby.

oczywiscie tylko wedlug mnie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:37.