Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Czy jest sposób na Zabezpieczenie płyty DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f11/czy-jest-sposob-zabezpieczenie-plyty-dvd-53223/)

rty 13.06.2005 18:58

chodzilo o ta naklejke :P trudno sie nie domyslic :P

epol 13.06.2005 18:00

Cytat:

Napisany przez rty
ta dziurka ma byc juz na tym przezroczystym? czy jeszcze na tym co sie nagrywa, czy na okladce? i jak gleboko trzeba wbic szpilke czy igle? lekko nakluc tylko?

:wow: No teraz to mnie rozwalilo ^_^

Najlepiej zrob to na pudelko od plyty :D

rty 12.06.2005 20:03

ta dziurka ma byc juz na tym przezroczystym? czy jeszcze na tym co sie nagrywa, czy na okladce? i jak gleboko trzeba wbic szpilke czy igle? lekko nakluc tylko?
w ogole to udalo sie to komus kiedys zrobic? :P

IceManSpy 12.06.2005 14:47

Cytat:

Napisany przez SQTEK
hehe bylo male ukucie i wciaz czytalo wiec troszeczke poprawilem i juz wogole przestalo, musialem wejsc za mocno na zapisane pole :( ale to nic bede musial przezyc utrate tej jednej plytki :P A slyszeliscie moze czy cos da wylaczenie nagrywania podczas zapisu Lead Out?

To ma czytac. ale jak sie robi obraz np alcoholem to ma nie dac sie

andy 11.06.2005 22:35

Jak Ci aż tak bardzo zależy to tu coś masz.

SQTEK 11.06.2005 16:42

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
I to nie ma byc dzura na wylor :D tylko male uklucie plytki :)

hehe bylo male ukucie i wciaz czytalo wiec troszeczke poprawilem i juz wogole przestalo, musialem wejsc za mocno na zapisane pole :( ale to nic bede musial przezyc utrate tej jednej plytki :P A slyszeliscie moze czy cos da wylaczenie nagrywania podczas zapisu Lead Out?

IceManSpy 11.06.2005 15:17

Cytat:

Napisany przez SQTEK
chyba przesadziłem bo już wogole otowrzyc plikow nie moge :) tak czulem ze ta "cyrklowa" metoda jest uj warta :P

Mowilem: ROBISZ TO NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC!!

I to nie ma byc dzura na wylor :D tylko male uklucie plytki :)

SQTEK 11.06.2005 13:33

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Kiedys juz to bylo.

Na koncy plytki (od zewnetrznej strony) zrob mala dziurke np igla.

Takie mechaniczne uszkodzenie powinn uniemozliwic spokiowanie a normalne dzialanie takiej plyty.

chyba przesadziłem bo już wogole otowrzyc plikow nie moge :) tak czulem ze ta "cyrklowa" metoda jest uj warta :P

SQTEK 11.06.2005 13:09

ed hunter a znasz moze jak to zrobic? :) ale nie z plyta DVD-Video tylko z danymi

ed hunter 11.06.2005 12:59

co by nie było zawsze się da obejść.

jedynie można utrudniać.

co w przypadku firm widełofilmowanie jest częste.

ale nieskuteczne jak płyta trafi do mnie ||

pożyjemy - zobaczymy, może wymyślą coś???

:P

IceManSpy 11.06.2005 12:33

Kiedys juz to bylo.

Na koncy plytki (od zewnetrznej strony) zrob mala dziurke np igla.

Takie mechaniczne uszkodzenie powinn uniemozliwic spokiowanie a normalne dzialanie takiej plyty.

LECZ ROBISZ TO NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC!!

SQTEK 11.06.2005 11:51

Czy jest sposób na Zabezpieczenie płyty DVD

Witam.
Temat pewnie wałkowany wiele razy, lecz jak wiadomo technika idzie do przodu tak więc może i w tym temacie się coś zmieniło. Chodzi mi mianowicie o zabezpieczenie stworzonej przeze mnie płytki dvd, na której to mam mnóstwo (pra)starych gierek wraz z instalatorem, który zrobiłem własnoręcznie. Nie chciałbym, żeby ktokolwiek komu pożyczę tą płyte mógł ją sobie przegrać w całości ot tak sobie robiąc Kopię DVD. Tak więc zwracam się do was o pomoc. Przegladam już od kilku dni sieć lecz wciąż nie mogę natrafić na konkretną informację czy jest to możliwe bez uszkadzania w jakikolwiek sposób nośnika (metody "cyrklowe", "sesyjne" itp.). Liczę na to, że chociaż dowiem się czy da się to wogóle zrobić. Mam na myśli taki SafeLock zrobiony w domu (najbardziej zależy mi na tym instalatorze).

Czekam na posty od ludzi którzy będą mieli choć ziarnko wyrozumiałości, a nie na takie jak np. "po co ci to jak i tak można to obejść" :) Może i można obejść ale chciałbym chciaż utrudnić skopiowanie tej płytki.

Pozdrawiam serdecznie. :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:26.