![]() |
Test LG GCE-8160B w Chipie, a test w Cdrinfo. Kto piszę prawdę???
Zastanawiam się nad zakupem wypalarki LG GCE-8160B, więc przeglądalem różne testy. W Cdrinfo napisane jest, że LG GCE-8160B jest kompatybilny z SAVEDISK 2, użytkownicy opisują, że u nich też wszystko działa.
Otwieram dzisiaj CHIPA 1/2002 na str. 35 i czytam, że ta spalarka nie może kopiować czegoś z zabezpieczeniem SAVEDISK 2. Dajcie znać, bo mam kocioł w głowie. Kto pisze prawdę??? |
po prostu nie czytaj takich testów w chipie / no chyba żeby sobie humor poprawić/
pozdro |
dziekers.
Tym textem poprawiles/as mi humor. Nie czytam takich textow, ale jak mi pokazali ten art. to zaszczepili mi niewielka dawke niepewnosci, zwatpienia. Jeszcze raz dzieki. |
Wysytarczy tez popatrzec na ich Chip Lab przecież to jest chore, skąd oni to biorą. Przeciez taki napęd cdrom jakim jest Teac CD-540E jest aż od 11 miejsca do 15 w rankingu, dlaczego taka rozbieżność? Dlatego, że zmieniłem wagi ale to też nic nie dało. Pod względem wydajności jest źle, ale pod względem funkcjonalności jest jeszcze gorzej, a przecież jak wiedzą ci którzy mieli okazje pracować na kiliku tych napędach które wyprzedzają w tym rankingu Teaca, (a jest to między innymi LG52 lub Asus 40 czy 50) że to duża przesada. Ja akurat miałem okazje pracować na tych trzech napędach prawie jednocześnie i jednoznacznym zwyciezcą w moim przypadku został Teac, właśnie pod względem funkcjonalności. Chipa nie kupuje już od 3 lat bo stwierdziłem, że kłamią i oszukują ludzi. Owszem parametry podają prawidłowe, ale od strony testów to robi wrażenie jakby ktoś im płacił za wyrażenie dobrej opini o danym sprzęcie.
Wow alem sie opisał |
Cytat:
pozdro 6 |
Olej testy w tych czasopismach - są ewidentnie sponsorowane. Tu masz link do testu nagrywarki na cdrlabs: "http://www.cdrlabs.com/review.php3?reviewid=68". Polecam tą nagrywarkę - używałem ją trzy miesiące i byłem bardzo zadowolony. Kopiuje SD2, ale tylko produkowana w Korei, niezależnie od wersji biosu. Wersje z Chin nie kopiują SD2. Bardzo dobrze wpółpracuje z EasyCD Creatorem, w Nero nie za bardzo che nagrywać CD-Text. SuperLink włączony jest na stałe. Doskonale zrzuca audio.
|
Cytat:
tak przynajmniej jest obecnie pzdrwm |
Skad pewnosc ,ze wersje z Chin nie kopiuja SD2?
pozdr |
Mam LG GCE-8160B - made in china i zadnych problemow z SD2. Skad te informacje o tych problemach z SD2?
|
wystarczy ufac tym ktorym za testy nikt nie placi :>>>>
lol teac na 11 miejscu blah |
Test LG GCE-8160B w Chipie, a test w Cdrinfo. Kto piszę p
Cytat:
pozdro for all & ala |
jest to jedna z nagrywarek LG która mnie interesuje od strony oferowanych możliwości... normalnie nigdy bym nie kupił LG ale ta 16ka jest b. pociągająca ..ma niezłe futerko i i mozna ją obracać... (ups to nie to forum...;) ) a tak powaznie ... to jedynie co mnie martwi to fakt ze mimo że już jest troche na rynku nie mam wiarygodnych źródeł co do jej długowieczności... moze by sie ktoś uczciwy znalazł i napisał ile to wytrzymuje.. i czy komuś udało się ją zajechać ? bo jak nie to niechciałbym być pierwszy :) .. poleciłbym ją bo uważam że Lg w dziedzinie produkcji nagrywarek robi o wiele większe postępy od innych firm ... moze siądą na mnie Tecowcy czy plextorowcy .. ale tu musze oddać to co należne LG z modelu na model robi sie coraz groźniejszym konkurentem (gdyby nie ta trwałość) ...wystarczy spojrzeć na 8kę potem na 12 ..16 to na prawdę udany model ..dla tych co nie oceniają nagrywarek po prędkościach nagrywania ...
to nie jest wyznacznik jakości !!! pozdro 6 |
Dokladnie sie zgadzam - krece na LG plyty w firmie juz od 1,5 roku (zrzuty archiwizujace -obecnie 3 CD na dzien) i nic sie nie dzieje z ta spawarka ....Nawet gdybym sie chcial do czegos czepic - nie ma do czego :)
A co do ChipLab - kto ma kase ten ma wladze - parafrazujac kto ma kase ten ma wygrany test w tym pismie - macie dobre wrazenie - testy ewidentnie sa nakrecane przez sponsorow sprzetu. (patrz chip 11/01) |
Padły tu oskarżenia w stosunku do CHIP-a ,z którymi nie można się zgodzić.
Jeżeli chodzi o chip lab to testy są w nich bardzo dokładne, ten kto przeglądnął tabelę z wynikami testu dołączonej na płycie do chip-a wie o czym piszę. Mogę tylko poinformować ,że tak szczegółowych testów jeszcze nigdy nie widziałem (a czytam ich dużo). Co do LG i SD2 to sprawdzę to osobiście na tej nagrywarce i wtedy wypowiem się na ten temat. |
Cytat:
pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:18. |