Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Jak skopiować program "Tańcz! To Proste!"? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/jak-skopiowac-program-tancz-proste-53234/)

Zielona 11.06.2005 15:01

Jak skopiować program "Tańcz! To Proste!"?

Mam problem ze skopiowaniem programu "Tańcz! To Proste!". Skopiowana płytka nie uruchamia programu. Wyskakuje okienko z komentarzem nakazującym wsadzić płytkę do czytnika. Wiadomo co by się w takiej chwili przydało, ale niestety nie mogę tego znaleźć w necie. Tak więc zastanawiam się czy ktoś może wie jak skopiowac ten program? Bo nawet nie wiem jakie on ma zabezpieczenia. W każdym razie w czasie odczytu cd wyskakiwało sporo błędów odczytu.

Ghost_mode 11.06.2005 16:32

A-RAY lub ProtectionID << poinformują cie co to za zabezpieczenie ...

Ja bym obstawiał "po błędach odczytu" na 1 rzut oka ze to któraś wersja SafeDisc...

Sprawdź dokłądnie jakie zabezpieczenie wspomnianymi programami a postaramy sie pomóc ;)

Zielona 12.06.2005 16:24

A-RAY SCANNER wykrył SafeDisc 3.20.022. Alcohol sobie poradzi? Niestety mam starą wersję A120% i ona chyba nie obsługuje SD3. Obecnie mam zainstalowanego Nera - tę najnowszą pełną edycję. Da radę zrobić to przez Nero?

IceManSpy 12.06.2005 16:37

Cytat:

Napisany przez Zielona
A-RAY SCANNER wykrył SafeDisc 3.20.022. Alcohol sobie poradzi? Niestety mam starą wersję A120% i ona chyba nie obsługuje SD3. Obecnie mam zainstalowanego Nera - tę najnowszą pełną edycję. Da radę zrobić to przez Nero?

Nie , bo jeszcze bedziesz potrzebowac cukierka ;)

Zrob alcoholem albo clonem cd , ale to potrfa troche :/

Trudne do zlamania

Ghost_mode 12.06.2005 16:58

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Nie , bo jeszcze bedziesz potrzebowac cukierka ;)

Zrob alcoholem albo clonem cd , ale to potrfa troche :/

Trudne do zlamania

żebyś sie nie zdziwił - czasami w nero zrobiłem kopię SD gdy clone i alcohol się wykadały :P tylko nie ma szybkiego omijania błędnych sektorów :(

@Zielona
Ale jeżeli miasz oryginalną pytę i odpowiednią nagrywarkę (a właśnie - jaki model?) to nowy Alochol 120% 1.9.5 odczyt powoli na profilu safedisc 2/3 i zapis x4-x8 na tym samym profilu i moze pójdzie ...

Zielona 12.06.2005 20:31

Ilość załączników: 1
Model mojej nagrywarki to LITE-ON DVDRW SOHW-832S. Z tego co się orientuję to powinna sobie poradzić. W każdym razie spróbuję nowym Alcoholem :) THX za pomoc.

Skopiowałam już ten program, ale nici z tego pomysłu :( Próbowałam Alcoholem 120% trialem v.1.9.5.2802 na odczycie 1x i zapisie 8x przy Safe Discu 2/3 i program początkowo próbuje się uruchomić. Wyskakuje okienko startowe i po długim oczekiwaniu <w oryginalnej wersji trwa to sekundkę ;)> pojawia się ukochane okienko windy, które zamieszczam w załączniku pod spodem :( A słodzika raczej, a raczej na pewno nie znajdę w sieci :(

madmax2 17.06.2005 22:18

Obraz zrób Alcoholem, a nagraj najnowszym Clone CD z zaznaczoną opcją wzmacniania słabych sektorów.
Pozdr.

wolf 17.06.2005 22:25

nie wykonasz kopii ten komunikat mówi ze kopia jest do dupy niestety spróbuj na CD-RW ale bardzo dobrej jakosci powinno się udać ( tak na 80%) od płytki duzo zalezy ( a co ciekawe za którymś razem uruchomisz program bez tego komunikatu na tej kopii

Ghost_mode 17.06.2005 22:36

Cytat:

Napisany przez wolf
nie wykonasz kopii ten komunikat mówi ze kopia jest do dupy niestety spróbuj na CD-RW ale bardzo dobrej jakosci powinno się udać ( tak na 80%) od płytki duzo zalezy ( a co ciekawe za którymś razem uruchomisz program bez tego komunikatu na tej kopii

no nie koniecznie, czasem fartem sie uruchomi ale czasem będzie komunikat i lipa...

sprwdź najpierw obraz w wirtualu czy działa, u mnie problemem nie było wypalenie które poszło gładko ale waśnie samo zrobienie obrazu :)

kombinuj, a gdy obraz będzie działał z wirtuala to wypal CLoneCD 5.2.x.x
z opcją Naprawy sąłbych sektorów a jak nie pomoze to Emulacja słabych sektorów

tak jak piszą koledzy powyżej testy wykonuj na CD_RW najlepiej X4
aha i płyta musi być całkowice skasowana a nie tylko na szybko (toc)

wolf 18.06.2005 15:02

nie A120% czy CloneCD robią poprawnie obraz a problemy są właśnie z wypaleniem go
(po zrobieniu zobacz w wirtualu czy działa a napewno zadziała) po wypaleniu już dupa nie uruchomi się

Zielona 30.06.2005 10:35

Sorry, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie dość, że został zablokowany mi dostęp do internetu to jeszcze byłąm bardzo zajęta. Próbowałam robić tak jak mi radziliście, ale program nie uruchamia się nawet z samego obrazu :( czy nie jest to kwestia zapisu a odczytu. Uparte jak diabli to cholerstwo :/

Ghost_mode 10.07.2005 22:55

zrób obraz w nero :D mówię poważnie ! Tryb RAW i ignorowanie błędnych sektorów - długo zgrywa ale warto ...

wolf 11.07.2005 13:29

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
zrób obraz w nero :D mówię poważnie ! Tryb RAW i ignorowanie błędnych sektorów - długo zgrywa ale warto ...

tak my tu tak rozmawiamy ale jaką Zielona masz nagrywarkę bo to od niej zależy czy można wogóle zabierać się za kopiowanie

dimson 11.07.2005 15:12

Cytat:

Napisany przez wolf
tak my tu tak rozmawiamy ale jaką Zielona masz nagrywarkę bo to od niej zależy czy można wogóle zabierać się za kopiowanie

Już pisała wcześniej LITE-ON DVDRW SOHW-832S

dimson 11.07.2005 15:25

Musisz próbować np: odczyt 4x w Alcoholu z profilem Safedosc 2/3 a zapis 4x w CloneCD (najlepiej najnowszy) z profilem Protected PC Game lub w drugą stronę odczyt CloneCD a zapis Alcohol. Dodatkowo musisz mieć w ClonCD Tray zaznaczoną opcję - Ukryj nośnik CDR(czasami pomaga :) )
Jak masz trochę czasu to zajrzyj tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...light=safedisk

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:01.